Anglické raňajky

  • 2 tofu párky (napríklad Lunter pikant )
  • 6 menších šampiňónov
  • 4 cherry paradajky
  • 1 konzerva bielych fazúľ v paradajkovej omáčke
  • chlieb
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili
  • kečup/horčica (voliteľné)

1. Párky uvaríme podľa návodu.

2. Šampiňóny ošúpeme alebo poriadne umyjeme a rozkrájame na polovice. Na rozpálenom oleji ich orestujeme, až kým nezačnú chytať mäkšiu konzistenciu a hnedasté sfarbenie. Posolíme, okoreníme, keď máme radi pikantné aj posypeme trochou čili korenia.

3. Po odstavení šampiňónov z plameňa, zopakujeme rovnaký proces aj so cherry paradajkami, ktoré však smažíme nerozkrájané. Keď sa šupka začne trhať, vieme, že paradajky sú hotové.

4. Po odstavení rajčín, vylejeme na panvicu konzervu fazule v paradajkovej omáčke. Ak sa nám zdá málo ochutená, tak pridáme trošku soli a korenia. Povaríme asi 8 minút.

5. Servírujeme na tanieri ako pravé anglické raňajky s kečupom alebo horčicou.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nie je možné pridávať komentáre.