,

Vyhľadať

Mock duck knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo
  • Čas prípravy1 hod
  • Kuchyňa
    • Česká
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • restovanie
    • dusenie

Ingrediencie

Knedľa

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/3 kocky droždia
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
  • soľ

Mock duck

  • 1 konzerva Mock duck (falošnej kačky) – môžeme použiť aj inú rastlinnú alternatívu mäsa
  • cukor
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1/2 pomaranča
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Dusená kapusta:

  • 1/4 veľkej hlavy kapusty (červenej alebo bielej)
  • 1/2 cibule
  • cukor
  • mletá rasca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • voda
  • olej
  • ocot/citrónová šťava

Postup

Domáca knedľa

1

Najskôr si pripravíme rastlinnú knedľu. Vo veľkej miske zmiešame 50 ml vlažného rastlinného nápoja (rastlinného mlieka) s rozdrobeným droždím, štipkou cukru a 1 pl múky. Jemne premiešame, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút pracovať, kým nám nevznikne kvások.

2

Kvások vmiešame do zvyšku múky, pridáme zvyšok rastlinného nápoja, trochu soli a počas približne 10 minút miesenia vypracujeme hmotu na nelepivé cesto. To následne necháme v zakrytej miske kysnúť približne 40-60 minút, až do zdvojnásobenia objemu.

3

Cesto opäť krátko premiesime a necháme ešte 5-10 minút pracovať zakryté na doske. Následne ho vytvarujeme na menšie valce a vložíme do vymasteného parného hrnca, kde ho necháme pariť 20-25 minút.

Mock duck a kapusta

4

Konzervy falošnej kačky preklopíme aj s vodou z konzervy do uzatvárateľnej misky. Ochutíme soľou, čiernym korením, štipkou cukru, sójovou omáčkou a pomarančovou šťavou. Všetko dobre premiešame, uzavrieme a necháme v chladničke odležať aspoň 30 minút.

5

Kapustu nakrájame na požadovanú veľkosť pásikov. Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme do zlatista, Pridáme kapustu, podlejeme vodou, pridáme cukor, rascu, čierne korenie a soľ, hrniec pokryjeme pokrievkou a dusíme približne 30 minút. Občas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby. Po zmäknutí kapusty ju dochutíme a podľa preferencie pridáme štipku octu či citrónovej šťavy.

6

Napácovanú falošnú kačicu vložíme na rozpálený olej a restujeme do zhnednutia. Občas premiešame a podlejeme troškou vody, aby sme zabránili vysušeniu.

7

Podávame s čerstvou knedľou a dusenou kapustou.

Páči sa? Zdieľajte!