fbpx

„Nekurací“ vývar

  • Čas prípravy1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
    • Polievka
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 2-3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 80 g hlávkového zeleru
  • 2 petržleny s vňaťou
  • 1,5 l vody (počas varenia môžete v prípade potreby vodu doliať)
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • vegeta (voliteľné)
  • majoránka
  • 1/2 čl kurkumy
  • 180-200 g (1 konzerva/sklenený pohár) jackfruitu
  • tenké bezvaječné rezance

Postup

1

Mrkvu, petržlen a zeler ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a spolu s nadrobno nakrájanou 1/2 cibule a kurkumou jemne osmahneme na oleji v hrnci. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a odložíme nabok, budeme ju potrebovať pred koncom varenia.

2

Zeleninu v hrnci zalejeme vodou, pridáme druhú polovicu cibule a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme korenie, majoránku, soľ a bobkový list a varíme približne 20 minút (kým začne zelenina mäknúť). Pridáme scedený a podľa potreby nakrájaný/rozdrobený jackfruit a varíme až kým sa chute neprepoja a zelenina sa úplne neuvarí.

3

V druhom hrnci privedieme vodu do varu, osolíme ju, pridáme trochu oleja a vysypeme do nej rezance. Po zmäknutí ich precedíme cez sitko, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.

4

Do takmer uvarenej polievky prisypeme pokrájanú petržlenovú vňať z jedného petržlenu a ešte 5 minút povaríme.

5

Polievku podávame s rezancami.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter