,

Vyhľadať

Paprikové maslo

  • Čas prípravy15 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Mixér

Ingrediencie

  • 3 pl rastlinného „masla“
  • 3 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 čl sójovej omáčky
  • rastlinný olej
  • štipka čierneho korenia

Postup

1

Predhrejeme si trúbu na 190 °C. 

2

Prekrojíme papriky na polovicu, vyberieme jadierka a položíme ich na plech smerom nadol. 

3

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na štvrťky a položíme na plech. Cibuľu aj papriky pokvapkáme rastlinným olejom, posolíme a vložíme do vyhriatej trúby na cca 15-20 minút.

4

Keď budú papriky a cibuľa upečené, papriky ošúpeme. Následne ich spolu s cibuľou, maslom, korením, sójovou omáčkou rozmixujeme a dáme zachladiť do chladničky. 

5

Natrieme na chlieb.

Páči sa? Zdieľajte!