Pohánková kaša s tahiny a ovocím

  • 1/3 hrnčeka pohánky
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 2 menšie jablká/hrušky
  • 1 pomaranč
  • 2 čl javorového sirupu
  • škorica
  • 2 pl tahiny omáčky
  • soľ
  • 2 čl rastlinného masla

1. Pohánku varíme v rastlinnom mlieku so štipkou soli až kým nezačne pohánka vsakovať všetku tekutinu a premieňať sa na kašu. Na konci vhodíme 1 čl rastlinného masla na zjemnenie.

2. Jablko alebo hrušku si nastrúhame na väčšie pásiky a premiešame s hotovou kašou.

3. Pomaranč si nakrájame na mesiačiky a dužinu z nich vyrežeme, aby sme ju mohli rozkrájať na kocky.

4. Kašu servírujeme v miske, zdobíme ju pomarančom, posypeme škoricou a prelejeme omáčkou tahiny a javorovým sirupom.

Nie je možné pridávať komentáre.