PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2024

Jedinečná konferencia o aktuálnych trendoch a novinkách na trhu s rastlinnými potravinovými produktami!

6. november | 8:00 – 17:30

Hotel Color, Pri Starom mýte 1, Bratislava

O KONFERENCII

Potravinársky priemysel sa mení stále rýchlejšie. Popularita rastlinnej stravy výrazne rastie a čoraz viac obchodných reťazcov, výrobcov potravín, ale aj sietí reštaurácií v nej nachádzajú obchodný potenciál. Rastúci záujem o flexitariánstvo spôsobil, že rastlinné alternatívy mäsa alebo mliečnych výrobkov sa stali bežnou súčasťou nákupných košíkov. Konferencia Plant-Powered Perspectives už piaty rok ponúka priestor na diskusiu o týchto témach. Odborníci a odborníčky sa zhodujú, že trh s potravinami na rastlinnej báze bude dlhodobo rásť vo svete, ale aj v Českej republike, či na Slovensku. Stretnite sa s lídrami v tejto oblasti a načerpajte najnovšie informácie, ktoré vám pomôžu využiť naplno príležitosti na tomto trhu. 

PRE KOHO JE KONFERENCIA URČENÁ?

Predošlé ročníky odhalili veľký záujem o zdieľanie odborných poznatkov a skúseností v oblasti nových rastlinných produktov, ale aj spotrebiteľských požiadaviek. Preto prinášame piaty ročník, ktorý bude živou platformou pre diskusiu nielen o aktuálnych trendoch a potrebách spotrebiteľov a spotrebiteliek, ale aj výzvach, ktoré striehnu na tento segment.

Konferenciu Plant-Powered Perspectives by si nemali nechať ujsť:
  • zástupcovia maloobchodu a veľkoobchodu
  • výrobcovia potravín
  • zástupcovia mäsového či mliečneho priemyslu otvorení novým riešeniam
  • začínajúce podniky a startupy z potravinárskej oblasti a food-tech
  • zástupcovia sektorov FMCG a HoReCa
  • ľudia podieľajúci sa na tvorbe politík (najmä v oblasti potravín)
  • sledovatelia trendov, inovátori
  • investori a budovatelia inovačného ekosystému v potravinárstve
  • marketéri z oblasti gastronómie
  • inštitúcie, ktoré chcú držať krok s najnovšími trendmi
  • každý, kto sa zaujíma o rozvoj potravinárskeho trhu a rastúcu popularitu rastlinných výrobkov

KÚPIŤ VSTUPENKY

V cene vstupenky je zahrnutý aj obed a občerstvenie počas celého dňa.

Nezobrazuje sa vám formulár na kúpu lístkov? Kúpte si lístok priamo na portáli goout.net

Program

Všetky prezentácie budú simultánne tlmočené medzi angličtinou a slovenčinou resp. češtinou.

Program oznámime čoskoro

8:00 – 9:00 

Registrácia

Registrácia

9:00 – 9:05 

Otvorenie konferencie
Marian Milec (Jem pre Zem)

9:05 – 9:35 

Prezentácia

Rastlinné potraviny v číslach: Kľúčové dáta o nákupoch domácností v Česku a na Slovensku
Ladislav Csengeri (CPS GfK / YouGov)

9:35 – 10:05 

Prezentácia

Rastlinné suroviny ako zdroj inovácií vo výrobe vegánskych potravín
Joanna Radoszko (C.E. Roeper GmbH)

10:05 – 11:00

Panelová diskusia 

Budúcnosť rastlinných alternatív: Spracované vs. clean label
Jakub Lunter (Alfa Bio | Lunter)
Katarína Horňáková (Lidl Slovensko)
Zuzana Charvátová (Nestlé | Garden Gourmet)

11:00 – 11:30 

Networking

Coffee break a networking

11:30 – 11:55 

Prezentácia

Prečo sa začíname zameriavať na rastlinné produkty: Naše skúsenosti a výzvy ako distribútora s uvádzaním týchto produktov na trh
José Guillamón Reverte (Transtrade)

11:55 – 12:15

Prezentácia

Názvy plant-based potravín pod lupou: Navigácia v labyrinte legislatívy
Samuel Rybnikár (Trnavská univerzita | Právnická fakulta)

12:15 – 13:05

Panelová diskusia 

Názvy plant-based potravín pod lupou: Legislatíva v praxi pri označovaní rastlinných alternatív
Samuel Rybnikár (Trnavská univerzita | Právnická fakulta)
Mária Jendrišáková (Danone)
Michal Britvík (Ryba Žilina)

13:05 – 13:30

Prezentácia

Nová úroveň texturizácie bielkovín pomocou 3D štruktúrovania potravín: Rast výroby prvého celistvého rybieho filetu
Robin Simsa (Revo Foods)

13:30 – 14:30

Networking

Obed a networking

14:30 – 15:00

Prezentácia

Revolúcia vo výrobe potravín: Najnovšie objavy v precíznej fermentácii
Bogna Borowiec (WePlanet)

15:00 – 15:30

Prezentácia

Ako značka Alpro buduje povedomie o flexitariánstve u Gen Z v Českej republike a na Slovensku
Jana Petrová (Danone | Alpro)

15:30 – 17:30

Networking

Podvečerný networking
rečníci a rečníčky

Ladislav Csengeri (CPS GfK / YouGov)

Riaditeľ divízie Spotrebiteľského panelu spoločnosti CPS GfK / YouGov pre Českú republiku a Slovensko, ktorá monitoruje spotrebiteľské a nákupné správanie domácností. V spoločnosti pôsobí od roku 2007 a špecializuje sa predovšetkým na rýchloobrátkový segment. Taktiež sa zúčastňuje viacerých medzinárodných projektov v rámci regiónu CEE. 

Katarína Horňáková (Lidl)

Právnička a CSR manažérka zodpovedná za nákup tovaru a dodávateľské reťazce v Lidl Slovensko. Jej cieľom je priniesť dostupné, kvalitné produkty, ktoré sú zdravé pre ľudí a planétu. Hráčka prvého flag futbalového ženského tímu na Slovensku.

Jakub Lunter (Alfa Bio | Lunter)

Jakub Lunter je člen manažmentu firmy Alfa Bio (výrobca brandu Lunter). Za svoju pracovnú motiváciu považuje možnosť prispieť k zmene stravovacích návykov. Verí, že tofu je „nová pizza” a raz bude súčasťou každodenného jedálnička Európanov.

José Guillamón Reverte (Transtrade)

Oddaný profesionál s pestrým zázemím v oblasti obchodu a inovácií. Je súčasťou Transtrade tímu, medzinárodného distribútora FMCG, kde zastával funkcie Business Intelligence a Brand Manažment. Jeho práca sa zameriava na zvyšovanie prevádzkovej efektívnosti.

Michal Britvík (Ryba Žilina)

Generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina, spol. s r.o., ktorá je najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku. Už tri roky pôsobí v segmente rastlinných potravín.

Zuzana Charvátová (Nestlé | Garden Gourmet)

Brand manažérka značky Garden Gourmet pre Českú a Slovenskú republiku a komunikačná manažérka pre územie CEE. Miluje dobré jedlo a dbá o vyvážený jedálniček. Je aktívny človek, ktorý rád trávi čas v prírode. 

Jana Petrová (Danone)

Riaditeľka kategórie rastlinných výrobkov pre strednú a východnú Európu, má 20 rokov marketingových skúseností v FMCG sektore, z toho 15 rokov v Danone. Jej úlohou je budovať a rozvíjať túto kategóriu prostredníctvom značky Alpro, riadiť jej P&L, stratégiu, inovácie, mediálnu podporu a vyhodnocovať aktivity.

Samuel Rybnikár (Trnavská univerzita | Právnická fakulta)

Odborný asistent na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity, kde vyučuje potravinové právo. Je lektorom odborných seminárov a garantom konferencie Potravinové právo. Poskytuje poradenstvo v oblasti označovania potravín a potravinového práva. Aktuálne je členom Sektorovej rady pre potravinárstvo a spolupracuje s Potravinárskou komorou Slovenska.

Bogna Borowiec (WePlanet)

Molekulárna biologička a genetička. Od roku 2023 vedie kampaň ReBoot Food pre WePlanet, ktorá podporuje udržateľnú produkciu bielkovín prostredníctvom precíznej fermentácie a obhajuje Nové genetické technológie v šľachtení plodín.

Mária Jendrišáková (Danone)

Pracuje v Danone od roku 2016 a vedie česko-slovenský tím Corporate Affairs. Zodpovedá za stratégiu public affairs, spoluprácu so stakeholdermi a CSR projekty. Je členkou riadiacich orgánov viacerých odborných združení a komôr.

Joanna Radoszko (C.E. Roeper GmbH)

Manažérka predaja, pracuje v C.E. Roeper GmbH už 13 rokov a svoje skúsenosti buduje spoluprácou so zákazníkmi a výrobcami z celého sveta. Denne sa podieľa na predaji prírodných potravinových ingrediencií, ktoré prispievajú k rozvoju rastlinných potravinových produktov.

Robin Simsa (Revo Foods)

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Revo Foods, ktorá vyvíja nový proces 3D tlače potravín, napodobňujúci textúru mäsa pomocou rastlinných bielkovín. Tento postup kombinuje bielkoviny s tukmi, čo vedie k šťavnatej štruktúre podobnej svalovine rýb. Ich produkt inšpirovaný lososom bol prvým 3D tlačeným jedlom dostupným v supermarketoch.

Ďalších rečníkov a rečníčky vám čoskoro predstavíme!

kto navštevuje konferenciu?
MAJTE VŽDY AKTUÁLNE INFORMÁCIE
POŠLEME VÁM NOVINKY NA E-MAIL

Hlavný partner

Partneri

MEDIÁLNI Partneri

Staňte sa aj vy partnerom konferencie! Pozrite sa aké sú možnosti.
Máte otázky?
Dajte nám vedieť!
+421 948 847 652
JEM PRE ZEM

Jem pre Zem je neziskový program, ktorého poslaním je presadzovať udržateľné spôsoby stravovania a robiť ich dostupnejšími.

Program pôsobí v dvoch oblastiach: u jednotlivcov podporuje záujem o rastlinné stravovanie a uľahčuje im častejšie zaraďovanie rastlinných jedál. Zároveň zvyšuje dostupnosť rastlinných produktov a jedál na trhu budovaním prostredia, v ktorom je pre výrobcov a predajcov rozširovanie ponuky o takéto potraviny výhodné, atraktívne a jednoduché.

Našou víziou je potravinový systém, ktorý šetrí prírodné zdroje a dokáže nakŕmiť ľudstvo.