Jedinečná konferencia o aktuálnych trendoch a novinkách na trhu s rastlinnými potravinovými produktami!
6. november | 8:00 – 17:30
Hotel Color, Pri Starom mýte 1, Bratislava
Potravinársky priemysel sa mení stále rýchlejšie. Popularita rastlinnej stravy výrazne rastie a čoraz viac obchodných reťazcov, výrobcov potravín, ale aj sietí reštaurácií v nej nachádzajú obchodný potenciál. Rastúci záujem o flexitariánstvo spôsobil, že rastlinné alternatívy mäsa alebo mliečnych výrobkov sa stali bežnou súčasťou nákupných košíkov. Konferencia Plant-Powered Perspectives už piaty rok ponúka priestor na diskusiu o týchto témach. Odborníci a odborníčky sa zhodujú, že trh s potravinami na rastlinnej báze bude dlhodobo rásť vo svete, ale aj v Českej republike, či na Slovensku. Stretnite sa s lídrami v tejto oblasti a načerpajte najnovšie informácie, ktoré vám pomôžu využiť naplno príležitosti na tomto trhu.
Predošlé ročníky odhalili veľký záujem o zdieľanie odborných poznatkov a skúseností v oblasti nových rastlinných produktov, ale aj spotrebiteľských požiadaviek. Preto prinášame piaty ročník, ktorý bude živou platformou pre diskusiu nielen o aktuálnych trendoch a potrebách spotrebiteľov a spotrebiteliek, ale aj výzvach, ktoré striehnu na tento segment.
V cene vstupenky je zahrnutý aj obed a občerstvenie počas celého dňa.
Nezobrazuje sa vám formulár na kúpu lístkov? Kúpte si lístok priamo na portáli goout.net
Všetky prezentácie budú simultánne tlmočené medzi angličtinou a slovenčinou resp. češtinou.
Program oznámime čoskoro
8:00 – 9:00
Registrácia
9:00 – 9:05
9:05 – 9:35
Prezentácia
9:35 – 10:05
Prezentácia
10:05 – 11:00
Panelová diskusia
11:00 – 11:30
Networking
11:30 – 11:55
Prezentácia
11:55 – 12:15
Prezentácia
12:15 – 13:05
Panelová diskusia
13:05 – 13:30
Prezentácia
13:30 – 14:30
Networking
14:30 – 15:00
Prezentácia
15:00 – 15:30
Prezentácia
15:30 – 17:30
Networking
Ladislav Csengeri (CPS GfK / YouGov)
Riaditeľ divízie Spotrebiteľského panelu spoločnosti CPS GfK / YouGov pre Českú republiku a Slovensko, ktorá monitoruje spotrebiteľské a nákupné správanie domácností. V spoločnosti pôsobí od roku 2007 a špecializuje sa predovšetkým na rýchloobrátkový segment. Taktiež sa zúčastňuje viacerých medzinárodných projektov v rámci regiónu CEE.
Katarína Horňáková (Lidl)
Právnička a CSR manažérka zodpovedná za nákup tovaru a dodávateľské reťazce v Lidl Slovensko. Jej cieľom je priniesť dostupné, kvalitné produkty, ktoré sú zdravé pre ľudí a planétu. Hráčka prvého flag futbalového ženského tímu na Slovensku.
Jakub Lunter (Alfa Bio | Lunter)
Jakub Lunter je člen manažmentu firmy Alfa Bio (výrobca brandu Lunter). Za svoju pracovnú motiváciu považuje možnosť prispieť k zmene stravovacích návykov. Verí, že tofu je „nová pizza” a raz bude súčasťou každodenného jedálnička Európanov.
José Guillamón Reverte (Transtrade)
Oddaný profesionál s pestrým zázemím v oblasti obchodu a inovácií. Je súčasťou Transtrade tímu, medzinárodného distribútora FMCG, kde zastával funkcie Business Intelligence a Brand Manažment. Jeho práca sa zameriava na zvyšovanie prevádzkovej efektívnosti.
Michal Britvík (Ryba Žilina)
Generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina, spol. s r.o., ktorá je najväčším výrobcom rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku. Už tri roky pôsobí v segmente rastlinných potravín.
Zuzana Charvátová (Nestlé | Garden Gourmet)
Brand manažérka značky Garden Gourmet pre Českú a Slovenskú republiku a komunikačná manažérka pre územie CEE. Miluje dobré jedlo a dbá o vyvážený jedálniček. Je aktívny človek, ktorý rád trávi čas v prírode.
Jana Petrová (Danone)
Riaditeľka kategórie rastlinných výrobkov pre strednú a východnú Európu, má 20 rokov marketingových skúseností v FMCG sektore, z toho 15 rokov v Danone. Jej úlohou je budovať a rozvíjať túto kategóriu prostredníctvom značky Alpro, riadiť jej P&L, stratégiu, inovácie, mediálnu podporu a vyhodnocovať aktivity.
Samuel Rybnikár (Trnavská univerzita | Právnická fakulta)
Odborný asistent na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity, kde vyučuje potravinové právo. Je lektorom odborných seminárov a garantom konferencie Potravinové právo. Poskytuje poradenstvo v oblasti označovania potravín a potravinového práva. Aktuálne je členom Sektorovej rady pre potravinárstvo a spolupracuje s Potravinárskou komorou Slovenska.
Bogna Borowiec (WePlanet)
Molekulárna biologička a genetička. Od roku 2023 vedie kampaň ReBoot Food pre WePlanet, ktorá podporuje udržateľnú produkciu bielkovín prostredníctvom precíznej fermentácie a obhajuje Nové genetické technológie v šľachtení plodín.
Mária Jendrišáková (Danone)
Pracuje v Danone od roku 2016 a vedie česko-slovenský tím Corporate Affairs. Zodpovedá za stratégiu public affairs, spoluprácu so stakeholdermi a CSR projekty. Je členkou riadiacich orgánov viacerých odborných združení a komôr.
Joanna Radoszko (C.E. Roeper GmbH)
Manažérka predaja, pracuje v C.E. Roeper GmbH už 13 rokov a svoje skúsenosti buduje spoluprácou so zákazníkmi a výrobcami z celého sveta. Denne sa podieľa na predaji prírodných potravinových ingrediencií, ktoré prispievajú k rozvoju rastlinných potravinových produktov.
Robin Simsa (Revo Foods)
Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Revo Foods, ktorá vyvíja nový proces 3D tlače potravín, napodobňujúci textúru mäsa pomocou rastlinných bielkovín. Tento postup kombinuje bielkoviny s tukmi, čo vedie k šťavnatej štruktúre podobnej svalovine rýb. Ich produkt inšpirovaný lososom bol prvým 3D tlačeným jedlom dostupným v supermarketoch.
Ďalších rečníkov a rečníčky vám čoskoro predstavíme!
Jem pre Zem je neziskový program, ktorého poslaním je presadzovať udržateľné spôsoby stravovania a robiť ich dostupnejšími.
Program pôsobí v dvoch oblastiach: u jednotlivcov podporuje záujem o rastlinné stravovanie a uľahčuje im častejšie zaraďovanie rastlinných jedál. Zároveň zvyšuje dostupnosť rastlinných produktov a jedál na trhu budovaním prostredia, v ktorom je pre výrobcov a predajcov rozširovanie ponuky o takéto potraviny výhodné, atraktívne a jednoduché.
Našou víziou je potravinový systém, ktorý šetrí prírodné zdroje a dokáže nakŕmiť ľudstvo.