Vyhľadať

Netvarohový strúhaný koláč

tvarohovy struhany kolac, koláč, zdravá sladkosť
  • Celkový čas1 hod. 40 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Dezert
    • Koláč
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 pl kakaového prášku
  • 3 balenia bieleho tofu
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 200 g práškového cukru
  • 150 ml cícerovej vody z konzervy (aquafaba)
  • citrónová šťava z 1/2 citróna (do tofu hmoty aj do vymiešania rastlinného snehu, „aquafaby“)
  • 250 g rastlinného margarínu

Postup

1

Vo väčšej miske zmiešame múku, 150 g cukru, prášok do pečiva, kakao a dobre spolu premiešame. Pridáme rozdrobený margarín a ručne miesime až kým nám nevznikne hladké a formovateľné cesto. Takéto cesto odložíme do mrazničky a rozohrejeme rúru na 180 °C.

2

V druhej miske najemno nastrúhame tofu, primiešame cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a dobre spolu premiešame.

3

V tretej miske si zmiešame cícerovú vodu z konzervy s pár kvapkami citrónovej šťavy a vyšľaháme metličkou až do vzniknutia stabilnej peny/snehu. Šľahať môžeme ručne, alebo mixérom s metličkovým nadstavcom. Vyšľahanú penu jemne vmiešame do zmesi z tofu.

4

Na pekáči rozprestrieme papier na pečenie a nahrubo naň nastrúhame polovicu kakaového cesta. Na tú následne jemne rozotrieme plnku z tofu. Na vrch nastrúhame nahrubo druhú polovicu kakaového cesta.

5

Vložíme do rúry rozohriatej na 180°C a pečieme približne 40 minút. Priebežne koláč kontrolujeme.

Páči sa? Zdieľajte!