Blíži sa tretí ročník konferencie Plant-Power Perspectives

Bratislava, 12. júla 2022 – Medzinárodná konferencia o trendoch a novinkách v oblasti rastlinných potravín a gastronómie, Plant-Powered Perspectives, sa uskutoční 12. októbra aj na Slovensku.

Stiahnuť tlačovú správu
Grafika k voľnému použitiu

panelová diskusia

Dňa 12. októbra vystúpia na treťom ročníku jedinečnej konferencie lídri spomedzi výrobcov konvenčných aj rastlinných potravín, predajcov či inovátorov v oblasti moderných technológií produkcie potravín. Konferencia sa bude konať v PREMIUM Business Hotel Bratislava a na konferencii budú predstavené aktuálne trendy a novinky v oblasti rastlinných potravinových produktov a rovnako bude predstavený vývoj trhu s rastlinnými alternatívami. Lístky na konferenciu sú už v predaji a je možné ich zakúpiť na plantpowerperspectives.sk

Trh s rastlinnými potravinovými produktmi rastie v dvojciferných hodnotách vo svete aj na Slovensku. Odhaduje sa, že len medzi rokmi 2020 a 2021 došlo celosvetovo k nárastu hodnoty predaja moderných rastlinných alternatív mäsa v maloobchode o 17 % a pri rastlinných alternatívach mlieka k nárastu o 14 %. Odhadovaná hodnota predaných moderných rastlinných alternatív mäsa v maloobchode vzrástla vo východnej Európe medzi rokmi 2020 a 2021 o 34 % a hodnota predajov rastlinných alternatív mlieka vzrástla o 27 %. Slovensko nie je výnimkou a aj v regáloch Slovenského maloobchodu môžeme sledovať raketový nárast ponuky týchto produktov. Stále viac spotrebiteľov a spotrebiteliek dáva do svojich nákupných košíkov aj rastlinné potravinové produkty. Rovnako tak stále viac výrobcov potravín vstupuje na tento trh, aby využilo príležitosti, ktoré prináša táto zmena zákazníckeho správania.

„Na Slovensku sme svedkami naozaj rýchleho nárastu záujmu o rastlinné potravinové produkty. Rastlinné jedlá už dávno nie sú len pre ľudí, ktorí sa stravujú vegetariánsky či vegánsky. Súčasne s tým, ako sa stávajú tieto potraviny dostupnejšími a chutnejšími, stále viac bežných spotrebiteľov a spotrebiteliek znižuje spotrebu mäsa, mliek, vajec a častejšie zaraďuje rastlinné alternatívy.“ vysvetľuje Marian Milec, manažér programu Jem pre Zem, situáciu s rastlinnými alternatívami na Slovenskom trhu.

Konferencia je určená výrobcom aj predajcom potravín, ľuďom podnikajúcim v HoReCa sektore, ale aj zástupcom živočíšnej výroby, ktorí sú otvorení inovatívnym riešeniam či každému, kto sa zaujíma o rastúcu popularitu rastlinných výrobkov. Lístky je možné kúpiť do konca Júla za zvýhodnenú cenu na stránke konferencie.

###

O programe Jem pre Zem:

Jem pre Zem je neziskový program, ktorého poslaním je presadzovať udržateľné spôsoby stravovania a robiť ich dostupnejšími.

Projekt pôsobí v dvoch oblastiach: u jednotlivcov podporuje záujem o rastlinné stravovanie a uľahčuje im častejšie zaraďovanie rastlinných jedál. Zároveň zvyšuje dostupnosť rastlinných produktov a jedál na trhu budovaním prostredia, v ktorom je pre firmy rozširovanie ponuky o takéto potraviny výhodné, atraktívne a jednoduché.

Kontaktná osoba:

Marian Milec

marian.milec@jemprezem.sk

+421 948 847 652

Páči sa? Zdieľajte!