Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy15 min.
- Tepelná úprava45 min.
- Celkový čas1 hod
- Alergény6
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 200 g červenej fazule
- 100 ml sójovej smotany
- 2-3 zemiaky
- 1-2 mrkvy
- 1 žltá cibuľa
- 1 petržlen
- 1 PL octu
- 1 ČL sladkej údenej papriky
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL majoránky
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 1 bobkový list
- slnečnicový olej
Postup
Fazuľu si predmočíme 24 hodín dopredu.
Na rozohriatom oleji si do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
K spraženej cibuli pridáme 1 ČL sladkej údenej papriky a minútku opražíme.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom. 3 minútky orestujeme a zalejeme vodou.
Vodu osolíme a pridáme aj predmočené fazule a bobkový list. Varíme dokiaľ fazule nezmäknú.
Pred záverom pridáme cca. 100 ml sójovej smotany a polievku privedieme k varu.
Do misky si odoberieme cca. 1 dcl polievky a rozmiešame v nej 1 PL octu. Obsah misky vrátime naspäť do hrnca. Po odstavení polievky pridáme ešte majorán, poprípade dochutíme soľou a čiernym korením.