Fazuľová polievka na kyslo

(recept na dve porcie)
  • 1 hrnček veľkých strakatých alebo červených fazúľ
  • 1 menšia mrkva
  • 1/2 menšieho petržlenu
  • 2/3 rastlinnej smotany na varenie
  • 1,5 čl údenej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • voda
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 pl octu

1. 1/2 cibule spolu s mrkvou a petržlenom nadrobno nakrájame a spolu so štipkou údenej papriky jemne osmahneme v hrnci na oleji

2. Fazuľu namočenú deň vopred zlejeme a dáme variť do toho istého hrnca spolu s vodou. Dochutíme bokovým listom, soľou, korením a majoránkou.

3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a vhodíme do hrnca spolu s druhou 1/2 cibule. Varíme kým zelenina nezmäkne.

4. Kým sa nám základ varí, v miske si zatrepeme smotanu na varenie s údenou červenou paprikou.

5.Smotanovú zmes za stáleho miešania vlejeme do polievky a ešte aspoň 10 minút varíme na miernom ohni.

6. Keď polievočka úplne vychladne môžeme pridať ocot podľa chuti alebo podávame s možnosťou priliať si ocot priamo do taniera.

Nie je možné pridávať komentáre.