,

Vyhľadať

Fazuľová polievka na kyslo

polievka z fazule

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava45 min.
  • Celkový čas1 hod
  • Alergény6
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 200 g červenej fazule
  • 100 ml sójovej smotany
  • 2-3 zemiaky
  • 1-2 mrkvy
  • 1 žltá cibuľa
  • 1 petržlen
  • 1 PL octu
  • 1 ČL sladkej údenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL majoránky
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1 bobkový list
  • slnečnicový olej

Postup

1

Fazuľu si predmočíme 24 hodín dopredu. 

2

Na rozohriatom oleji si do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

3

K spraženej cibuli pridáme 1 ČL sladkej údenej papriky a minútku opražíme.

4

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom. 3 minútky orestujeme a zalejeme vodou.

5

Vodu osolíme a pridáme aj predmočené fazule a bobkový list. Varíme dokiaľ fazule nezmäknú.

6

Pred záverom pridáme cca. 100 ml sójovej smotany a polievku privedieme k varu.

7

Do misky si odoberieme cca. 1 dcl polievky a rozmiešame v nej 1 PL octu. Obsah misky vrátime naspäť do hrnca. Po odstavení polievky pridáme ešte majorán, poprípade dochutíme soľou a čiernym korením.

Páči sa? Zdieľajte!