fbpx

Fazuľová polievka na kyslo

(recept na dve porcie)

  • Čas prípravy1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
    • Polievka
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 1 hrnček veľkých strakatých alebo červených fazúľ
  • 1 menšia mrkva
  • 1/2 menšieho petržlenu
  • 2/3 rastlinnej smotany na varenie
  • 1,5 čl údenej červenej papriky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • voda
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 pl octu

Postup

1

1/2 cibule spolu s mrkvou a petržlenom nadrobno nakrájame a spolu so štipkou údenej papriky jemne osmahneme v hrnci na oleji

2

Fazuľu namočenú deň vopred zlejeme a dáme variť do toho istého hrnca spolu s vodou. Dochutíme bobkovým listom, soľou, korením a majoránkou.

3

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a vhodíme do hrnca spolu s druhou 1/2 cibule. Varíme, kým zelenina nezmäkne.

4

Kým sa nám základ varí, v miske si vidličkou poriadne rozmiešame smotanu na varenie s údenou červenou paprikou.

5

Smotanovú zmes za stáleho miešania vlejeme do polievky a ešte aspoň 10 minút varíme na miernom ohni.

6

Keď polievka úplne vychladne, môžeme pridať ocot podľa chuti.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter