- 13. marca 2020
- Čas prípravy1 hod. 15 min.
- Kuchyňa
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Cestoviny
- Spôsob prípravy
- Smaženie
- Dusenie
Ingrediencie
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva paradajkového pretlaku s kúskami paradajok
- ½ stopky stopkového zeleru
- 2 mrkvy
- 200 g jackfruitu
- sušený rozmarín
- sušený tymián
- soľ
- čierne mleté korenie
- voda (podľa potreby)
- 1 balík špagiet
- 50 ml hroznovej šťavy
Postup
1
Cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler si nakrájame nadrobno.
2
Na rozpálenom oleji osmahneme cibuľu. Keď sa cibuľa začne pekne sfarbovať, pridáme cesnak a rozkrájaný jackfruit.
3
Po cca 5 minútach pridáme konzervu pretlaku, podlejeme hroznovou šťavou a vodou podľa potreby. Zmes dochutíme koreninami a bylinkami a dusíme približne 45-60 minút. Na konci podľa potreby dochutíme.
4
Zovrieme si vodu, do ktorej pridáme trochu oleja a soli, a uvaríme v nej špagety.
5
Špagety podávame preliate paradajkovou omáčkou s jackfruitom.