Vyhľadať

Kôprový prívarok so zeleninovými karbonátkami

(recept na 2 porcie)

Prívarok

  • 1/2 rastlinnej smotany na varenie
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2-3 PL čerstvého kôpru
  • 1 PL hladkej múky
  • 4 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • voda
  • soľ

Karbonátky:

  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 50 g hlávkového zeleru
  • 5 PL hrašky (hrachová zmes na obaľovanie)
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 mrkvy
  • 1/2 cibule
  • cesnak
  • šťava z citróna
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • majorán
  • soľ

1. Uvaríme si červenú šošovicu.

2. Mrkvu a zeler nastrúhame na jemno, cibuľu a cesnak zase nakrájame nadrobno a premiešame spolu s uvarenou šošovicou, hraškou, olejom, majoránom, soľou, korením a rascou. Ak by sa nám hmota zdala príliš riedka, pridáme viac hrašky. Naopak, ak by sme ju chceli preriediť, môžeme priliať trochu vody a opäť premiešame.

3. Tvarujeme fašírky a zapekáme v rozohriatej rúre na 180 stupňov na papieri na pečenie cca 30 minút.

4. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a vložíme ich do hrnca. Zemiaky zalejeme vodou, ochutíme soľou a bobkovým listom. Takto ich necháme variť približne 20 minút kým nezmäknú.

5. Múku, rastlinnú smotanu a kôpor vymiešame do hladka a vlejeme do uvarených zemiakov, ktoré sú stále tesne pokryté vodou. Ak sa voda vyparila, dolejeme ju. Všetko spolu premiešame a ešte pozvoľna varíme približne 10 minút do zahustenia.

6. Prívarok podávame so zeleninovými karbonátkami, ktoré môžeme podľa chuti pokvapkať citrónovou šťavou. 

Páči sa? Zdieľajte!