fbpx

Kôprový prívarok so zeleninovými karbonátkami

(recept na 2 porcie)

Prívarok

  • 1/2 rastlinnej smotany na varenie
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2-3 PL čerstvého kôpru
  • 1 PL hladkej múky
  • 4 bobkové listy
  • mleté čierne korenie
  • voda
  • soľ

Karbonátky:

  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 50 g hlávkového zeleru
  • 5 PL hrašky (hrachová zmes na obaľovanie)
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 mrkvy
  • 1/2 cibule
  • cesnak
  • šťava z citróna
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • majorán
  • soľ

1. Uvaríme si červenú šošovicu.

2. Mrkvu a zeler nastrúhame na jemno, cibuľu a cesnak zase nakrájame nadrobno a premiešame spolu s uvarenou šošovicou, hraškou, olejom, majoránom, soľou, korením a rascou. Ak by sa nám hmota zdala príliš riedka, pridáme viac hrašky. Naopak, ak by sme ju chceli preriediť, môžeme priliať trochu vody a opäť premiešame.

3. Tvarujeme fašírky a zapekáme v rozohriatej rúre na 180 stupňov na papieri na pečenie cca 30 minút.

4. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a vložíme ich do hrnca. Zemiaky zalejeme vodou, ochutíme soľou a bobkovým listom. Takto ich necháme variť približne 20 minút kým nezmäknú.

5. Múku, rastlinnú smotanu a kôpor vymiešame do hladka a vlejeme do uvarených zemiakov, ktoré sú stále tesne pokryté vodou. Ak sa voda vyparila, dolejeme ju. Všetko spolu premiešame a ešte pozvoľna varíme približne 10 minút do zahustenia.

6. Prívarok podávame so zeleninovými karbonátkami, ktoré môžeme podľa chuti pokvapkať citrónovou šťavou. 

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin