- Čas prípravy1 hod
- Kuchyňa
- Talianska
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 pl olivového oleja
- soľ
- 1 hrnček vody
- 1/2 kocky droždia
- cukor
Paradajkový základ sugo
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 menšie paradajky
- 1/2 konzervy paradajkového pretlaku
- provensálske bylinky
- soľ
Na obloženie
- 1/2 konzervy kukurice
- 8 šampiónov
- 3 paradajky (voliteľné)
- sušené paradajky v oleji
- olivy
- kapary (voliteľné)
- čerstvá bazalka
- rastlinný syr (voliteľné)
Postup
Droždie rozdrobíme do misky, zasypeme cukrom a zalejeme 1/2 hrnčeka vlažnej vody. Premiešame a na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Do misky dáme múku, pridáme soľ, olivový olej, zbytok vody a kvások. Vypracujeme pevné cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste približne 2 hodiny.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na tenučký kruh. Hrúbku si zvolíme samy podľa preferencie.
Dáme predhriať rúru na 220 C a medzičasom si pripravíme paradajkový základ sugo. Strúčiky cesnaku pretlačíme a na chvíľu dáme na rozohriaty olej. Pridáme paradajky, ktoré sme vopred umyli a rozkrájali na malinké kúsky. Následne pridáme paradajkový pretlak a dochutíme provensálskymi bylinkami a osolíme. Necháme chvíľu povariť a poriadne premiešame, aby sa spojili chute.
Pizzu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme trochou suga (ak pridáte suga viac, pizza bude rozmočená), posypeme sušenými bylinkami, poukladáme nakrájané čerstvé paradajky, šampiňóny, sušené rajčiny nakrájané na malé kúsky a kukuricu.
Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhaný rastlinný syr. Okraje pizze môžeme potrieť olivovým olejom. Pečieme v dolnej časti rúry na maximálnej teplote – 250 stupňov počas 7 minút. Na záver ešte potrieme zmesou olivového oleja soli a cesnaku a podávame ozdobené čerstvou bazalkou.