, ,

Vyhľadať

Tofu Kung Pao

  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Praženie / panvica

Ingrediencie

  • 1 kocka bieleho tofu
  • 1 červená papriky
  • 1 jarná cibuľka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm kus zázvoru
  • 4 pl sójovej omáčky
  • 1 pl ryžového octu
  • 1 pl ryžového vína (možno nahradiť s brandy)
  • 1 pl sezamového oleja
  • 1/2 čl podrveného sečuánskeho korenia
  • čili papričky (množstvo podľa preferencie štipľavosti)
  • 2 pl arašidov
  • 1 čl cukru
  • 1 čl škrobu repkový olej
  • 1/2 hrnčeka ryže basmati (prípade iný druh ryže)

Postup

1

V miske si pripravíme marinádu zmiešaním 2 pl sójovej omáčky a 1 pl sezamového oleja. Tofu, nakrájané na kocky, vložíme do marinády, dobre premiešame a necháme stáť aspoň 30 minút.

2

Pripravíme si omáčku. V miske zmiešame 2 pl sójovej omáčky, 1 pl ryžového octu, 1 pl ryžového vína, 1 čl cukru a 1 čl škrobu. Dobre premiešame a odložíme bokom.

3

Papriku zbavíme jadra a nakrájame na 1 cm kúsky. Cibuľu pokrájame na 2 cm dlhé kúsky. Cesnak aj zázvor očistíme a nakrájame na tenké plátky. Čili papričky prekrojíme pozdĺžne a zbavíme semiačok.

4

Na panvici rozpálime repkový olej a vysypeme doň tofu aj s marinádou a za neustáleho miešania smažíme, až kým nezačne nadobúdať zlatohnedú farbu.

5

Pridáme do panvice čili papričky a restujeme asi minútu. Potom pridáme cesnak a zázvor a krátko restujeme, kým sa nerozvonia.

6

Do panvice pridáme papriku a restujeme až kým nezačne mäknúť. Potom do panvice pridáme arašidy a restujeme kým nezískajú zlatohnedú farbu.

7

Na záver pridáme cibuľku, dobre premiešame, dochutíme sečuánskym korením, podlejeme omáčkou, dobre premiešame a odstavíme z plameňa.

8

Servírujeme s basmati ryžou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.

Páči sa? Zdieľajte!