- 28. augusta 2019
- Čas prípravy30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Tofu
- Spôsob prípravy
- Praženie / panvica
Ingrediencie
- 1 kocka bieleho tofu
- 1 červená papriky
- 1 jarná cibuľka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cm kus zázvoru
- 4 pl sójovej omáčky
- 1 pl ryžového octu
- 1 pl ryžového vína (možno nahradiť s brandy)
- 1 pl sezamového oleja
- 1/2 čl podrveného sečuánskeho korenia
- čili papričky (množstvo podľa preferencie štipľavosti)
- 2 pl arašidov
- 1 čl cukru
- 1 čl škrobu repkový olej
- 1/2 hrnčeka ryže basmati (prípade iný druh ryže)
Postup
V miske si pripravíme marinádu zmiešaním 2 pl sójovej omáčky a 1 pl sezamového oleja. Tofu, nakrájané na kocky, vložíme do marinády, dobre premiešame a necháme stáť aspoň 30 minút.
Pripravíme si omáčku. V miske zmiešame 2 pl sójovej omáčky, 1 pl ryžového octu, 1 pl ryžového vína, 1 čl cukru a 1 čl škrobu. Dobre premiešame a odložíme bokom.
Papriku zbavíme jadra a nakrájame na 1 cm kúsky. Cibuľu pokrájame na 2 cm dlhé kúsky. Cesnak aj zázvor očistíme a nakrájame na tenké plátky. Čili papričky prekrojíme pozdĺžne a zbavíme semiačok.
Na panvici rozpálime repkový olej a vysypeme doň tofu aj s marinádou a za neustáleho miešania smažíme, až kým nezačne nadobúdať zlatohnedú farbu.
Pridáme do panvice čili papričky a restujeme asi minútu. Potom pridáme cesnak a zázvor a krátko restujeme, kým sa nerozvonia.
Do panvice pridáme papriku a restujeme až kým nezačne mäknúť. Potom do panvice pridáme arašidy a restujeme kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Na záver pridáme cibuľku, dobre premiešame, dochutíme sečuánskym korením, podlejeme omáčkou, dobre premiešame a odstavíme z plameňa.
Servírujeme s basmati ryžou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.