Vyhľadať

Tofu lečo

lečo, ľahké lečo, zdravý recept
  • Čas prípravy25 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 1 ks bieleho tofu
  • 2 zelené papriky
  • 1 paradajka
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 čl kurkumy
  • 1 čl čiernej soli
  • 3 pl vody
  • 1 čl horčice
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika

Postup

1

Na rozpálenom oleji restujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Ešte pred tým než sa cibuľa začne sfarbovať dozlatista, pridáme na menšie pásiky nakrájanú papriku. Keď nám paprika s cibuľkou začnú mäknúť, pridávame na kocky nakrájanú paradajku.

2

Počas toho ako sa nám zeleninka smaží na panvici, roztlačíme kocku tofu v miske vidličkou a ochutíme čiernou soľou, čiernym korením, kurkumou, a horčicou.

3

Tofu zmes zamiešame už so zmäknutou zeleninou na panvici, pridáme pár lyžíc vody, aby sme dosiahli jemnejšiu konzistenciu a ešte chvíľku smažíme.

4

Dochutíme podľa potreby už použitými koreninami a servírujeme ozdobené mletou červenou paprikou.

Páči sa? Zdieľajte!