Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas10 min.
- Počet porcií 2
- Alergény5., 8.
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Dezert
Ingrediencie
Na tortily
- 2 banány
- 4 jahody
- 100 g čokolády na varenie
- 30 g arašidového masla
- 2 PL nasekaných mandlí
- 2 PL mandľového mlieka
Doplnky
- Mandľové lupienky
- Mätové lístky
Postup
Jahody nasekáme na malé kúsky.
Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s rastlinným mliekom roztopíme buď v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa nám zdá čokoláda príliš hustá, môžeme pridať trochu rastlinného mlieka, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
Pokiaľ je arašidové maslo príliš husté, zohrejeme ho v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli.
Banán prekrojíme priečne a následne obe polovice rozrežeme pozdĺžne tak, aby nám vznikli 4 rovnaké časti. Postup zopakujeme pri druhom banáne.
Každý kúsok banánu polejeme roztopenou čokoládou a arašidovým maslom.
Posypeme kúskami mandlí a ozdobíme jahodami a lístkami mäty.