Vyhľadať

Bulgur s karfiolom, kurkumou a hrozienkami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas50 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1.
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 veľká hlávka karfiolu
  • 1 červená cibuľa
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 6 nasekaných datlí
  • 300 g suchého bulguru
  • 1 zväzok plocholistého petržlenu
  • 4 PL zlatých hrozienok namočených na 10 min v horúcej vode
  • 2 PL opražených slnečnicových semienok
  • 3 + 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL kurkumy
  • 1 ČL soli + na dochutenie podľa potreby
  • Šťava z 1 citróna

Na dresing

  • 1 viazanička plocholistého petržlenu
  • 1 viazanička koriandru
  • 1 zelená čili paprička – voliteľné
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL soli

Postup

1

Rúru predhrejeme na 170 °C.

2

Karfiol umyjeme a rozdelíme na jednotlivé ružičky.

3

Cibuľu nakrájame na pásiky.

4

V mise zmiešame cibuľu, karfiol, kurkumu, 1 ČL soli a 3 PL oleja. Keď je všetko rovnomerne pokryté, rozprestrieme zeleninu na plech vystlaný papierom na pečenie.

5

Pečieme 25 – 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

6

Bulgur pripravíme so soľou podľa návodu na obale. Uvarený bulgur zmiešame v mise s citrónovou šťavou, 2 PL oleja, cesnakom, hrozienkami, datlami a soľou.

7

Do misy pridáme pripravený karfiol s cibuľou a nasekaný petržlen. Všetko opatrne premiešame.

8

Všetky ingrediencie na dresing vložíme do mixéra a rozmixujeme.

9

Bulgurovú zmes podávame pokvapkanú dresingom a ozdobenú nasekaným petržlenom.

Páči sa? Zdieľajte!