Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas50 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1.
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 veľká hlávka karfiolu
- 1 červená cibuľa
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- 6 nasekaných datlí
- 300 g suchého bulguru
- 1 zväzok plocholistého petržlenu
- 4 PL zlatých hrozienok namočených na 10 min v horúcej vode
- 2 PL opražených slnečnicových semienok
- 3 + 2 PL olivového oleja
- 2 ČL kurkumy
- 1 ČL soli + na dochutenie podľa potreby
- Šťava z 1 citróna
Na dresing
- 1 viazanička plocholistého petržlenu
- 1 viazanička koriandru
- 1 zelená čili paprička – voliteľné
- 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 2 PL červeného vínneho octu
- 3 PL olivového oleja
- 1 ČL rímskej rasce
- 1 ČL soli
Postup
Rúru predhrejeme na 170 °C.
Karfiol umyjeme a rozdelíme na jednotlivé ružičky.
Cibuľu nakrájame na pásiky.
V mise zmiešame cibuľu, karfiol, kurkumu, 1 ČL soli a 3 PL oleja. Keď je všetko rovnomerne pokryté, rozprestrieme zeleninu na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 25 – 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Bulgur pripravíme so soľou podľa návodu na obale. Uvarený bulgur zmiešame v mise s citrónovou šťavou, 2 PL oleja, cesnakom, hrozienkami, datlami a soľou.
Do misy pridáme pripravený karfiol s cibuľou a nasekaný petržlen. Všetko opatrne premiešame.
Všetky ingrediencie na dresing vložíme do mixéra a rozmixujeme.
Bulgurovú zmes podávame pokvapkanú dresingom a ozdobenú nasekaným petržlenom.