, ,

Vyhľadať

Banány s čokoládou, jahodami a arašidovým maslom

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas10 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény5., 8.
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Dezert

Ingrediencie

Na tortily

  • 2 banány
  • 4 jahody
  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g arašidového masla
  • 2 PL nasekaných mandlí
  • 2 PL mandľového mlieka

Doplnky

  • Mandľové lupienky
  • Mätové lístky

Postup

1

Jahody nasekáme na malé kúsky.

2

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s rastlinným mliekom roztopíme buď v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa nám zdá čokoláda príliš hustá, môžeme pridať trochu rastlinného mlieka, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.

3

Pokiaľ je arašidové maslo príliš husté, zohrejeme ho v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli.

4

Banán prekrojíme priečne a následne obe polovice rozrežeme pozdĺžne tak, aby nám vznikli 4 rovnaké časti. Postup zopakujeme pri druhom banáne.

5

Každý kúsok banánu polejeme roztopenou čokoládou a arašidovým maslom.

6

Posypeme kúskami mandlí a ozdobíme jahodami a lístkami mäty.

Páči sa? Zdieľajte!