Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava35 min.
- Celkový čas45 min.
- Alergény1
- Kuchyňa
- Talianska
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Cestoviny
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 250 g bezvaječných špagiet
- 250 g čerstvých paradajok
- 250 g šampiňónov (ľubovoľné)
- 150 g hnedej šošovice
- 400 ml arrabbiata omáčky
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL trstinového cukru
- 1 ČL sušeného oregána
- 1 ČL soli
- štipka sušeného rozmarínu
- štipka čierneho korenia
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup
Špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Šošovicu si aspoň pár hodín pred varením namočíme, aby sa z nej vyplavili všetky látky, ktoré spôsobujú nadúvanie. Varíme ju v osolenej vode, kým nezmäkne.
Na oleji spražíme nakrájanú cibuľu. Tesne pred tým, než bude spražená, pridáme cesnak a trstinový cukor a karamelizujeme na miernom ohni do zlatista.
Prilejeme arrabbiata omáčku, do ktorej pridáme všetky spomínané koreniny.
Šošovicu spolu s omáčkou poriadne premiešame a premastíme 1 PL olivového oleja.
Omáčku zmiešame so špagetami a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.