fbpx

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

plnená paprika v omáčke z paradajok
  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava45 min.
  • Celkový čas1 hod
  • Počet porcií 4
  • Kuchyňa
    • Maďarská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 6 bielych paprík
  • 1 balenie marinovaného tofu
  • 150 g ryže
  • 700 ml paradajkového pretlaku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 2 menšie cibule
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL soli
  • 6 klinčekov
  • 2 bobkové listy
  • čierne korenie
  • slnečnicový olej
  • tymián (ľubovoľné)

Postup

1
Nadrobno nakrájanú cibuľu si spražíme na oleji. Pridáme k nej prepláchnutú ryžu a minútku orestujeme. Zalejeme vodou, osolíme a varíme prikrytú cca. 15 minút, kým ryža nebude al dente.
2
Medzi tým si pomocou vidličky do väčšej misky namrvíme do tofu. Taktiež si môžeme očistiť papriky. Vrch odkrojíme a vnútro vydlabeme.
3
Uvarenú ryžu zmiešame s namrveným tofu a pridáme 1 ČL sójovej omáčky. Všetko poriadne premiešame.
4
Na panvici si dáme rozpáliť olej. Do rozpáleného oleja pridáme 2 PL lyžice hladkej múky. Za stáleho miešania restujeme na miernom ohni cca. 5 minút. Mala by nám vzniknúť redšia kašička. (Ak sa vám zdá hustá, prilejte olej).
5

Pridáme 1 ČL mletej sladkej papriky (môžme aj tymián) a ešte minútku orestujeme.

6

Zápražku zalejeme paradajkovým pretlakom, vodou a vývarom.

7
Pridáme 1 ČL soli, 2 bobkové listy a 2 PL cukru. Do menšej očistenej cibule napicháme 6 klinčekov a dáme ju tiež variť do omáčky. Omáčku varíme na miernom ohni, mala by nám pomaly a slabo bublať.
8
Keď sa nám omáčka prihreje, pridáme naplnené papriky, ktoré varíme cca. 30 minút.
Ak sa vám zvýši plnka, môžete z nej pomocou dlaní vytvarovať menšie guličky, ktoré buď:
– upečiete v rúre
– uvaríte v omáčke spolu s paprikami
9
Bobkové listy a cibuľu s klinčekmi necháme “lúhovať” dovtedy, kým omáčka po uvarení nevychladne.
10
Pri servírovaní dochutíme nahrubo namletým čiernym korením.
11

K paprikám a omáčke si môžete ako prílohu pripraviť varené zemiaky premastené rastlinným maslom alebo knedlík. Recept na knedlík nájdete pri recepte na segedínsky guláš. 

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter