- 30. marca 2020

- Čas prípravy10 min.
- Tepelná úprava35 min.
- Celkový čas45 min.
- Kuchyňa
- Európska
- Typ jedla
- Dezert
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 320 g polohrubej múky
- 140 g cukru
- 125 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 bal. vanilkového cukru
- cukor na posypanie
- ovocie (čerstvé/mrazené/zavárané)
Postup
1
Všetky ingrediencie (okrem ovocia) zmiešame vo väčšej miske a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech, prípadne na plech vystlaný papierom na pečenie.
2
Na cesto poukladáme ovocie podľa výberu.
3
Pečieme 30 – 35 minút pri teplote 180 °C.
4
Bublaninu podávame posypanú cukrom.