Bublanina

Ovocná bublanina
  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava35 min.
  • Celkový čas45 min.
  • Kuchyňa
    • Európska
  • Typ jedla
    • Dezert
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 320 g polohrubej múky
  • 140 g cukru
  • 125 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • cukor na posypanie
  • ovocie (čerstvé/mrazené/zavárané)

Postup

1

Všetky ingrediencie (okrem ovocia) zmiešame vo väčšej miske a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech, prípadne na plech vystlaný papierom na pečenie.

2

Na cesto poukladáme ovocie podľa výberu.

3

Pečieme 30 – 35 minút pri teplote 180 °C.

4

Bublaninu podávame posypanú cukrom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter