Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas35 min.
- Počet porcií 2
- Alergény6, 8
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 balenie tofu
- 1 malá červená cibuľa
- ½ šalátovej uhorky
- 400 g rastlinného jogurtu
- 300 g bielej fazule, uvarenej/v konzerve
- 2 PL olivového oleja
- 2 ČL grilovacieho korenia
- 1 ČL soli
- 1 ČL sušeného cesnaku
- Čierne mleté korenie
- Petržlenová vňať
- Citrónová šťava
Doplnok
- 2 PL orechov
Postup
Rastlinný jogurt zmiešame s ½ ČL soli a sušeným cesnakom.
Uvarenú fazuľu dáme do misky, pridáme najemno nasekanú červenú cibuľu, na jemné pásiky nakrájanú/nastrúhanú uhorku, zvyšok soli, nasekanú petržlenovú vňať a čierne mleté korenie.
Fazuľovú zmes pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a poriadne premiešame.
Tofu nakrájame na tenké pásiky, z oboch strán obalíme v grilovacom korení. Ak korenie neobsahuje soľ, jemne dosolíme. Opekáme na rozpálenom oleji do chrumkava.
Orechy nasekáme a nasucho opekáme pár minút.
Na dno taniera nanesieme ochutený jogurt, pridáme fazuľovú zmes, navrch dáme plátky opraženého tofu, posypeme orechami, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čerstvo namletým čiernym korením.