Čokoládový koláč s kešu krémom

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas40 min.
  • Počet porcií 12
  • Alergény1, 8
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Dezert

Ingrediencie

Koláč

  • 2 banány
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 50 g sladidla
  • 450 ml rastlinného mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli

Krém

  • 200 g kešu (cez noc namočené vo vode)
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 1 PL sladidla
  • ½ ČL citrónovej šťavy

Zdobenie

  • mini guľôčky z tmavej čokolády

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C.

2

V miske zmiešame suché ingrediencie. V mixéri zmixujeme banány s tekutými ingredienciami.

3

Tekutú zmes prilejeme do suchej a poriadne premiešame.

4

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180 °C približne 30 minút.

5

Zatiaľ si pripravíme krém. Namočené a scedené kešu zmiešame s kokosovým mliekom, sladidlom a citrónovou šťavou. Vymixujeme na hladký krém.

6

Keď nám cesto vychladne, nakrájame ho na väčšie kocky, na každú kocku nanesieme krém a pomocou lyžičky vytvarujeme duchov. Pridáme oči a ústa v podobe mini čokoládových guľôčok a podávame.

Páči sa? Zdieľajte!