Cesnakový jogurt, fazuľový šalát, pečené tofu

Cesnakový jogurt, fazuľový šalát, pečené tofu

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas35 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény6, 8
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 balenie tofu
  • 1 malá červená cibuľa
  • ½ šalátovej uhorky
  • 400 g rastlinného jogurtu
  • 300 g bielej fazule, uvarenej/v konzerve
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 ČL grilovacieho korenia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • Čierne mleté korenie
  • Petržlenová vňať
  • Citrónová šťava

Doplnok

  • 2 PL orechov

Postup

1

Rastlinný jogurt zmiešame s ½ ČL soli a sušeným cesnakom.

2

Uvarenú fazuľu dáme do misky, pridáme najemno nasekanú červenú cibuľu, na jemné pásiky nakrájanú/nastrúhanú uhorku, zvyšok soli, nasekanú petržlenovú vňať a čierne mleté korenie.

3

Fazuľovú zmes pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a poriadne premiešame.

4

Tofu nakrájame na tenké pásiky, z oboch strán obalíme v grilovacom korení. Ak korenie neobsahuje soľ, jemne dosolíme. Opekáme na rozpálenom oleji do chrumkava.

5

Orechy nasekáme a nasucho opekáme pár minút.

6

Na dno taniera nanesieme ochutený jogurt, pridáme fazuľovú zmes, navrch dáme plátky opraženého tofu, posypeme orechami, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme čerstvo namletým čiernym korením.

Páči sa? Zdieľajte!