- 150 g bezvaječných cestovín (rezance alebo iný druh cestovín)
- 3-4 pl ľanových semienok
- 100 g cherry rajčín (ľubovoľné)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olej (aby cestoviny neboli suché)
- soľ
- čierne mleté korenie
1. Cuketu si nastrúhame na najhrubšej strane strúhadla. Cherry rajčiny prekrojíme na štvrtiny a cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
2. Do vriacej osolenej vody s trochou oleja vysypeme cestoviny, premiešame a varíme do zmäknutia. Následne odstavíme, scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa cestoviny nezlepili.
3. Na rozohriatý olej pridáme cibuľu, trochu orestujeme a prihodíme k nej aj všetku ostatnú nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme a restujeme, až kým zelenina nezmäkne a mierne zmení svoju farbu.
4. Olej prilievame podľa potreby a taktiež môžeme dochutiť. Na konci do panvice prisypeme ľanové semienka a poriadne premiešame.
5. Cestoviny zmiešame s cuketovou zmesou, v prípade, že sa cestoviny zdajú suché, pridáme trochu oleja (recept tak chutí lepšie) a obed či večeru máme hotovú.