fbpx

Cuketové rezance s ľanovými semienkami

  • 150 g bezvaječných cestovín (rezance alebo iný druh cestovín)
  • 3-4 pl ľanových semienok
  • 100 g cherry rajčín (ľubovoľné)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej (aby cestoviny neboli suché)
  • soľ
  • čierne mleté korenie

1. Cuketu si nastrúhame na najhrubšej strane strúhadla. Cherry rajčiny prekrojíme na štvrtiny a cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

2. Do vriacej osolenej vody s trochou oleja vysypeme cestoviny, premiešame a varíme do zmäknutia. Následne odstavíme, scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa cestoviny nezlepili.

3. Na rozohriatý olej pridáme cibuľu, trochu orestujeme a prihodíme k nej aj všetku ostatnú nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme a restujeme, až kým zelenina nezmäkne a mierne zmení svoju farbu.

4. Olej prilievame podľa potreby a taktiež môžeme dochutiť. Na konci do panvice prisypeme ľanové semienka a poriadne premiešame.

5. Cestoviny zmiešame s cuketovou zmesou, v prípade, že sa cestoviny zdajú suché, pridáme trochu oleja (recept tak chutí lepšie) a obed či večeru máme hotovú.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter