(recept na 2 porcie)
- Čas prípravy1 hod. 30 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Polievka
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 400 g kyslej kapusty
- 3 sušené slivky
- 15 g sušených dubákov
- sušený tymián
- 1 pl paradajkového pretlaku
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- nové celé korenie
- 4 bobkové listy
- 1 kocka údeného tofu
- mletá rasca
- 4 borievky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4,5 hrnčeka vody
- soľ
- repkový olej
Postup
Sušené hríby zalejeme studenou vodou a necháme odstáť jednu hodinu.
Medzičasom vyžmýkame vodu z kapusty a odložíme ju v miske bokom. Kapustu následne pokrájame na menšie kusy.
Údené tofu nakrájame na menšie kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom tofu. Následne tofu presunieme do misky vedľa.
Doplníme olej do hrnca a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do sklovita.
Cibuľu poprášime červenou paprikou a rascou, rýchlo zamiešame a pridáme paradajkový pretlak a tymián. Krátko restujeme.
Pridáme kapustu a za stáleho miešania pražíme pár minút.
Kapustu podlejeme vodou, osolíme a pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie, borievky, opražené tofu a sušené slivky.
Keď polievka zovrie, pridáme namočené hríby a varíme do zmäknutia kapusty, približne 60 minút.