Kapustnica

(recept na 2 porcie)

  • Čas prípravy1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 400 g kyslej kapusty
  • 3 sušené slivky
  • 15 g sušených dubákov
  • sušený tymián
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • nové celé korenie
  • 4 bobkové listy
  • 1 kocka údeného tofu
  • mletá rasca
  • 4 borievky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4,5 hrnčeka vody
  • soľ
  • repkový olej

Postup

1

Sušené hríby zalejeme studenou vodou a necháme odstáť jednu hodinu.

2

Medzičasom vyžmýkame vodu z kapusty a odložíme ju v miske bokom. Kapustu následne pokrájame na menšie kusy.

3

Údené tofu nakrájame na menšie kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom tofu. Následne tofu presunieme do misky vedľa.

4

Doplníme olej do hrnca a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do sklovita.

5

Cibuľu poprášime červenou paprikou a rascou, rýchlo zamiešame a pridáme paradajkový pretlak a tymián. Krátko restujeme.

6

Pridáme kapustu a za stáleho miešania pražíme pár minút.

7

Kapustu podlejeme vodou, osolíme a pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie, borievky, opražené tofu a sušené slivky.

8

Keď polievka zovrie, pridáme namočené hríby a varíme do zmäknutia kapusty, približne 60 minút.

Páči sa? Zdieľajte!