fbpx

Lečo wrap

  • 2/3 kocky bieleho tuhého tofu
  • 3 sušené rajčiny v oleji
  • 1 zelená paprika
  • 1 paradajka
  • 1/2 cibule
  • čierna soľ
  • kurkuma
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 čl horčice
  • voda (podľa potreby)
  • ľadový šalát
  • 1/2 avokáda
  • 2 ks tortilly

1. Na rozpálenom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po jej zmäknutí pridáme do panvice papriku nakrájanú na menšie pásiky a za občasného miešania ju necháme spolu s cibuľou restovať.

2. Medzitým si vidličkou roztlačíme v miske tofu, ochutíme ho čiernou soľou, kurkumou, čiernym korením, horčicou, zamiešame a pridáme vodu podľa potreby pre zvlhčenie tofu-zmesi. 

3. Keď sa nám zdá paprika dostatočne zmäknutá, pridáme nakrájanú paradajku na menšie kúsky, nakrájané sušené paradajky aj spolu s tofu zmesou a restujeme približne 5 minút.

4. Lečo zmes vysypeme z panvice do mištičky a na rozohriatej suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán. Opekáme kým sa na tortille neobjavia tmavohnedé škvrny. Avšak dávame pozor, aby sme ju nevysušili, pretože ju budeme následne zatáčať do rolky.

5. Opečenú tortillu si položíme na tanier. Vystelieme ju listami ľadového šalátu, položíme naň tofu-lečo a na povrch nakrájame plátky avokáda. Zľahka zmes posolíme klasickou soľou a tortillu zatočíme tak, aby bola spodná strana rolky uzavretá a plnka nám nevypadla.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter