Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Čas prípravy15 min.
- Tepelná úprava15 min.
- Celkový čas30 min.
- Počet porcií 1
- Alergény1, 6, 8 (+ podľa použitého rastlinného mlieka )
- Kuchyňa
- Slovenská
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 250 ml sójového alebo iného rastlinného mlieka
- 30 g múky
- 1 ČL trstinového/ mandľového cukru
- 2 ČL rastlinného masla
- 1 krajec chleba
- 15 g nasekaných lieskových orechov
Postup
1
Do hrnca si dáme zohriať 150 ml mlieka. Vo zvyšných 100 ml mlieka si poriadne rozmiešame 30 g múky a 1 ČL cukru.
2
Túto zmes postupne prilievame do zohriateho mlieka a miešame dokiaľ nám mačanka nezhustne.
3
Chlieb si nakrájame na malé kocky a opražíme ho na panvici spolu s maslom a orieškami.
4
Na záver môžete ešte posypať trstinovým cukrom.