fbpx

Tekvicové lievance

Tekvicové lievance recept

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy10 min.
  • Tepelná úprava20 min.
  • Celkový čas30 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény 1, 8 (Podľa použitého rastlinného mlieka a jogurtu napr. 6)
  • Kuchyňa
    • Súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 130 g tekvicového pyré
  • 1,5 dl rastlinného mlieka
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 PL ľanových semienok rozmiešaných v PL vody
  • 125 g celozrnnej / bielej pšeničnej múky
  • 35 g (2,5 PL) trstinového cukru
  • olej na vymastenie panvice
  • rastlinný jogurt
  • javorový sirup
  • drvené orechy

Postup

1

Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a pečieme 20 min pri 200 ˚C.

2

Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.

3

Vo väčšej mise zmiešame múku, soľ, perníkové korenie, cukor a prášok do pečiva.

4

Pridáme ľanovú zmes, rastlinné mlieko a tekvicové pyré.

5

Vymiešame hustejšie cesto. Podľa chuti pridáme cukor.

6

Pražíme na olejom vymastenej panvici z oboch strán na miernom plameni, aby boli v strede poriadne prepečené.

7

Podávame poliate rastlinným jogurtom, javorovým sirupom a posypané orechmi.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin