fbpx

Mačanka na sladko

Mačanka na sladko

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava15 min.
  • Celkový čas30 min.
  • Počet porcií 1
  • Alergény1, 6, 8 (+ podľa použitého rastlinného mlieka )
  • Kuchyňa
    • Slovenská
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 250 ml sójového alebo iného rastlinného mlieka
  • 30 g múky
  • 1 ČL trstinového/ mandľového cukru
  • 2 ČL rastlinného masla
  • 1 krajec chleba
  • 15 g nasekaných lieskových orechov

Postup

1
Do hrnca si dáme zohriať 150 ml mlieka. Vo zvyšných 100 ml mlieka si poriadne rozmiešame 30 g múky a 1 ČL cukru.
2
Túto zmes postupne prilievame do zohriateho mlieka a miešame dokiaľ nám mačanka nezhustne.
3

Chlieb si nakrájame na malé kocky a opražíme ho na panvici spolu s maslom a orieškami.

4

Na záver môžete ešte posypať trstinovým cukrom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin