Parené buchty s džemom a kakaom

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 2 zarovnané pl práškového cukru
  • 2/3 kocky droždia
  • soľ
  • džem
  • 2 pl práškového cukru
  • 2 pl kakaa
  • 1 pl roztopeného rastlinného masla

1. Z vlažného rastlinného mlieka, droždia a cukru zarobíme kvások.

2. Následne do kvásku pridáme múku, štipku soli a zarobíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť približne 45 minút.

3. Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie guľôčky. Rozvaľkáme ich na placky hrúbky 1 cm, ktoré plníme džemom a uzatvárame tak, aby vznikla buchta.

4. V hrnci paríme približne 10 minút.

5. Podávame s kakaom zmiešaným s práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter