fbpx

Zeleninový quiche

(uvedené množstvo je zhruba na 3 porcie)

Cesto:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček rastlinného margarínu
  • 3 pl vody
  • soľ
Plnka:
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 1 zelená paprika (kápia)
  • 1/2 brokolice
  • 5 šampiňónov
  • 1 kocka bazalkového tofu
  • muškátový oriešok
  • kurkuma
  • sušená bazalka
  • mleté čierne korenie
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
  • listová zelenina

1. Múku, štipku soli a na kocky nakrájaný margarín vymiešame do drobivej hmoty. Prilejeme vodu a opäť miesime, kým nevznikne hladké cesto.

2. Hotové cesto zabalíme do celofánovej fólie a necháme v chladničke odležať po dobu 30 minút.

3. Odležané cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme približne do hrúbky 1 cm. Vyvaľkané cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej múčnikovej formy.

4. Cesto rozťaháme aj po okrajoch formy a vytŕčajúce kúsky cesta cez okraje formy odrežeme.

5. Cibuľu a brokolicu nakrájame na male kúsky. Brokolicu poriadne umyjeme. Šampiňóny ošúpeme alebo poriadne umyjeme a tiež nakrájame na menšie kusy. Všetku zeleninu spolu vhodíme na rozpálený olej a restujeme až do zmäknutia.

6. Tofu, rastlinné mlieko, soľ, čierne korenie, bazalku, kurkumu a muškátový oriešok rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. V prípade potreby prilejeme vodu.

7. Zeleninovú a tofu zmes spolu premiešame a vložíme do predpripraveného cesta vo forme. Náplň zarovnáme a pečieme približne 30 minút.

8. Quiche je hotový vtedy, keď po zarezaní nožu do stredu, ostane nôž čistý.

9. Podávame s listovým šalátom.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin