Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas30 min.
- Počet porcií 2
- Alergény1., (6./8. podľa použitého rastlinného jogurtu)
- Kuchyňa
- súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 500 g rastlinného jogurtu
- 1 a ½ hrnčeka cherry paradajok
- 1 PL olivového oleja
- ½ ČL soli
- ½ ČL sušeného cesnaku
- ½ ČL grilovacej zmesi
- mleté čierne korenie
- hrsť čerstvej bazalky
Lievance
- 100 g ovsených vločiek
- 240 ml vody
- ½ ČL soli
- Olivový olej na potretie panvice
Postup
Rúru rozohrejeme na 200 °C.
Do menšieho plechu dáme umyté cherry paradajky, olivový olej, koreniny a všetko spolu premiešame.
Plech s paradajkami dáme do vyhriatej rúry a necháme piecť pri rovnakej teplote približne 20 minút.
Po 20 minútach prepneme na grilovací mód a necháme paradajky piecť asi 10 minút. Dávame pozor, aby nesčerneli.
Medzitým si pripravíme lievance. Ovsené vločky nasypeme do mixéra, pridáme soľ, vodu a rozmixujeme na hladké cesto.
Na rozpálenej panvici s trochou oleja postupne opekáme lievance z oboch strán.
Keď máme upečené paradajky, na spodok taniera dáme jogurt, ktorý jemne osolíme, navrstvíme paradajky, štedro posypeme bazalkou a podávame s ovsenými lievancami.
Tip: Na záver môžeme ešte paradajky pokvapkať olivovým olejom a posypať čerstvo namletým čiernym korením.