Krémová polenta s cuketou a sezamovým tofu

Krémová polenta s cuketou a sezamovým tofu

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas35 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény6, 11 (+ podľa použitého rastlinného mlieka)
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 menšia cuketa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g polenty
  • 100 g tofu
  • 50 g mladého hrášku
  • 50 g čiernych olív
  • 2,5 dl vody
  • 2,5 dl rastinného mlieka
  • 3 pl olivového oleja
  • 2 pl sezamových semienok
  • ½ čl soli
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • štipka čierneho korenia

Postup

1

Polentu nasypeme do hlbšieho hrnca, osolíme, okoreníme, podlejeme väčšou dávkou vody a mlieka. Varíme na strednom ohni za častejšieho miešania s postupným prilievaním zvyšnej vody a mlieka.

2

Polenta by mala byť krémová, po uvarení premiešame s trochou olivového oleja.

3

Tofu si nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán obalíme v sezamových semienkach. Opražíme z oboch strán v rozpálenej panvici na olivovom oleji.

4

Cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Cuketu umyjeme a s pomocou škrabky na zeleninu narežeme tenké plátky.

5

V rozpálenej panvici s olejom opražíme cesnak spolu s plátkami cukety. Všetko osolíme a okoreníme. Tesne pred koncom pridáme mladý hrášok, premiešame a necháme prehriať približne 2 minúty.

6

Medzitým si olivy nakrájame na kolieska.

7

Hotovú polentu podávame s opečeným sezamovým tofu, cuketovou zmesou a olivami. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme trochou čerstvo pomletého čierneho korenia.

Páči sa? Zdieľajte!