Pečené paradajky s rastlinným jogurtom a ovsenými lievancami

Pečené paradajky s rastlinným jogurtom a ovsenými lievancami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas30 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1., (6./8. podľa použitého rastlinného jogurtu)
  • Kuchyňa
    • súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 500 g rastlinného jogurtu
  • 1 a ½ hrnčeka cherry paradajok
  • 1 PL olivového oleja
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • ½ ČL grilovacej zmesi
  • mleté čierne korenie
  • hrsť čerstvej bazalky

Lievance

  • 100 g ovsených vločiek
  • 240 ml vody
  • ½ ČL soli
  • Olivový olej na potretie panvice

Postup

1

Rúru rozohrejeme na 200 °C.

2

Do menšieho plechu dáme umyté cherry paradajky, olivový olej, koreniny a všetko spolu premiešame.

3

Plech s paradajkami dáme do vyhriatej rúry a necháme piecť pri rovnakej teplote približne 20 minút.

4

Po 20 minútach prepneme na grilovací mód a necháme paradajky piecť asi 10 minút. Dávame pozor, aby nesčerneli.

5

Medzitým si pripravíme lievance. Ovsené vločky nasypeme do mixéra, pridáme soľ, vodu a rozmixujeme na hladké cesto. 

6

Na rozpálenej panvici s trochou oleja postupne opekáme lievance z oboch strán.

7

Keď máme upečené paradajky, na spodok taniera dáme jogurt, ktorý jemne osolíme, navrstvíme paradajky, štedro posypeme bazalkou a podávame s ovsenými lievancami.

8

Tip: Na záver môžeme ešte paradajky pokvapkať olivovým olejom a posypať čerstvo namletým čiernym korením.

Páči sa? Zdieľajte!