Vyhľadať

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

plnená paprika v omáčke z paradajok

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Čas prípravy15 min.
  • Tepelná úprava45 min.
  • Celkový čas1 hod
  • Počet porcií 4
  • Alergény1, 6
  • Kuchyňa
    • Maďarská
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 6 bielych paprík
  • 1 balenie marinovaného tofu
  • 150 g ryže
  • 700 ml paradajkového pretlaku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 2 menšie cibule
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL soli
  • 6 klinčekov
  • 2 bobkové listy
  • čierne korenie
  • slnečnicový olej
  • tymián (ľubovoľné)

Postup

1
Nadrobno nakrájanú cibuľu si spražíme na oleji. Pridáme k nej prepláchnutú ryžu a minútku orestujeme. Zalejeme vodou, osolíme a varíme prikrytú cca. 15 minút, kým ryža nebude al dente.
2
Medzi tým si pomocou vidličky do väčšej misky namrvíme do tofu. Taktiež si môžeme očistiť papriky. Vrch odkrojíme a vnútro vydlabeme.
3
Uvarenú ryžu zmiešame s namrveným tofu a pridáme 1 ČL sójovej omáčky. Všetko poriadne premiešame.
4
Na panvici si dáme rozpáliť olej. Do rozpáleného oleja pridáme 2 PL lyžice hladkej múky. Za stáleho miešania restujeme na miernom ohni cca. 5 minút. Mala by nám vzniknúť redšia kašička. (Ak sa vám zdá hustá, prilejte olej).
5

Pridáme 1 ČL mletej sladkej papriky (môžme aj tymián) a ešte minútku orestujeme.

6

Zápražku zalejeme paradajkovým pretlakom, vodou a vývarom.

7
Pridáme 1 ČL soli, 2 bobkové listy a 2 PL cukru. Do menšej očistenej cibule napicháme 6 klinčekov a dáme ju tiež variť do omáčky. Omáčku varíme na miernom ohni, mala by nám pomaly a slabo bublať.
8
Keď sa nám omáčka prihreje, pridáme naplnené papriky, ktoré varíme cca. 30 minút.
Ak sa vám zvýši plnka, môžete z nej pomocou dlaní vytvarovať menšie guličky, ktoré buď:
– upečiete v rúre
– uvaríte v omáčke spolu s paprikami
9
Bobkové listy a cibuľu s klinčekmi necháme „lúhovať“ dovtedy, kým omáčka po uvarení nevychladne.
10
Pri servírovaní dochutíme nahrubo namletým čiernym korením.
11

K paprikám a omáčke si môžete ako prílohu pripraviť varené zemiaky premastené rastlinným maslom alebo knedlík. Recept na knedlík nájdete pri recepte na segedínsky guláš. 

Páči sa? Zdieľajte!