,

Vyhľadať

Ratatouille

ratatouille z pečenej zeleniny
  • Čas prípravy20 min.
  • Tepelná úprava1 hod. 10 min.
  • Celkový čas1 hod. 30 min.
  • Kuchyňa
    • Francúzska
    • Európska
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod
  • Spôsob prípravy
    • Pečenie

Ingrediencie

  • 400 ml arrabbiata omáčky
  • 1 baklažán
  • 2 stredne veľké cukety
  • 3 veľké paradajky
  • 3 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL sušeného oregána
  • čerstvý tymián
  • olivový olej

Postup

1

Začneme prípravou omáčky. Cibuľu si v mixéri rozmixujeme na „kašu“. Na rozohriatom oleji ju opražíme do zlatista. 

2

Pred koncom praženia pridáme prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL oregána a pár nasekaných vetvičiek tymiánu.

3

Po minúte praženia prilejeme omáčku arrabbiata, poriadne premiešame a odstavíme zo sporáku.

4

Zeleninu nakrájame na tenké kolieska. Je dobré, ak máme jednotlivú zeleninu veľkostne približnú. Baklažán si prerežeme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky, ktoré ešte cez stred prekrojíme na menší rozmer.

5

Na spodok zapekacej misy/ pekáča vylejeme omáčku (zeleninu budeme ukladať na vrch). Najlepšie si je zo zeleniny robiť „komíny“ a následne vkladať do pekáča. Zeleninu striedame napr. baklažán- cuketa- paradajka- cibuľa.

6

Keď máme zeleninu poukladanú, polejeme ju olivovým olejom a poukladáme na vrch vetvičky čerstvého tymiánu. 

7

Pekáč prikryjeme pokrievkou (najlepšie aby mala v strede malú dierku). Pečieme pri 180 °C cca. 1 hodinu. Na záver ratatouille odkryjeme, rúru prihrejeme na 200°C a cca. 10 minút necháme pripiecť.

8

Na tanieri môžeme dochutiť čiernym korením a soľou.

Páči sa? Zdieľajte!