Plnená paprika v paradajkovej omáčke

(recept na dve porcie)
  • 4 zelené papriky
  • 1/2 balenia sójového granulátu
  • 1/2 hrnčeka guľatozrnnej ryže
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiku cesnaku
  • 2 konzervy paradajkového pretlaku
  • 1,5 pl mletých ľanových semienok
  • čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • cukor
  • 1 pl sójovej omáčky
  • sušená bazalka
  • mletá červená paprika
  • 3 veľké zemiaky/bezvaječná knedľa/chlieb
  • voda

1. Sójový granulát zalejeme vriacou vodou, ochutíme soľou, korením a sójovou omáčkou a necháme napučať.

2. Uvaríme si ryžu do podoby „al dente“, pretože sa ešte bude variť v paradajkovej omáčke v paprike.

3. Orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme pretlak, čierne korenie, soľ, červenú papriku, bazalku, bobkový list a povaríme. Ľanové semienka zalejeme 3 pl vody a necháme 10 minút postáť a napučať.

4. Očistené papriky naplníme zmesou z ryže, sójového granulátu, ktorý sme zbavili vody vyžmýkaním, a napučaných ľanových semienok. Takto naplnené papriky vložíme do omáčky a varíme, kým paprika nezmäkne.

5. Na záver dosladíme podľa potreby. Servírujeme s uvarenými zemiakmi, knedľou alebo chlebom.

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter