
- Čas prípravy20 min.
- Kuchyňa
- Slovenská
- Európska
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Varenie
Ingrediencie
- 1/3 hrnčeka pohánky
- 1 hrnček rastlinného mlieka
- 2 menšie jablká/hrušky
- 1 pomaranč
- 2 čl javorového sirupu
- škorica
- 2 pl tahini omáčky
- soľ
- 2 čl rastlinného masla
Postup
1
Pohánku varíme v rastlinnom mlieku so štipkou soli, až kým nezačne pohánka vsakovať všetku tekutinu a premieňať sa na kašu. Na konci vhodíme 1 čl rastlinného masla na zjemnenie.
2
Jablko alebo hrušku si nastrúhame na väčšie pásiky a premiešame s hotovou kašou.
3
Pomaranč si nakrájame na mesiačiky a dužinu z nich vyrežeme, aby sme ju mohli rozkrájať na kocky.
4
Kašu servírujeme v miske, zdobíme ju pomarančom, posypeme škoricou a prelejeme omáčkou tahini a javorovým sirupom.