fbpx

Pohánková kaša s tahini a ovocím

  • Čas prípravy20 min.
  • Kuchyňa
    • Slovenská
    • Európska
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Varenie

Ingrediencie

  • 1/3 hrnčeka pohánky
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 2 menšie jablká/hrušky
  • 1 pomaranč
  • 2 čl javorového sirupu
  • škorica
  • 2 pl tahini omáčky
  • soľ
  • 2 čl rastlinného masla

Postup

1

Pohánku varíme v rastlinnom mlieku so štipkou soli, až kým nezačne pohánka vsakovať všetku tekutinu a premieňať sa na kašu. Na konci vhodíme 1 čl rastlinného masla na zjemnenie.

2

Jablko alebo hrušku si nastrúhame na väčšie pásiky a premiešame s hotovou kašou.

3

Pomaranč si nakrájame na mesiačiky a dužinu z nich vyrežeme, aby sme ju mohli rozkrájať na kocky.

4

Kašu servírujeme v miske, zdobíme ju pomarančom, posypeme škoricou a prelejeme omáčkou tahini a javorovým sirupom.

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter