Vyhľadať

Quesadillas s fazuľou a batátom

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 4
  • Alergény1. (+ pozor na zloženie rastlinného syra)
  • Kuchyňa
    • Latinskoamerická
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

Na tortily

  • 8 veľkých pšeničných tortíl
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 čili paprička
  • 1 menší batát
  • 1 červená paprika
  • 200 g nastrúhaného rastlinného syra
  • 120 g červenej fazule z konzervy
  • 1 PL oleja
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL soli

Na Guacamole

  • 3 avokáda
  • 2 paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 3 PL nasekaného koriandra
  • 1 ČL pretlačeného cesnaku
  • 1 ČL soli
  • Šťava z 1 limetky
  • Štipka kajenského korenia

Doplnky

  • Čerstvý koriander
  • Salsa
  • Mesiačiky limetky

Postup

1

Rúru predhrejeme na 210 °C.

2

Batát umyjeme a neošúpaný nakrájame na kocky veľké približne 2 x 2 cm. Vložíme do misy a zmiešame s olejom, soľou a mletým čiernym korením. Pečieme do mäkka približne 15 – 20 minút.

3

Kým sa batát pečie, pripravíme si guacamole. Z paradajok odstránime časť s jadierkami a spolu s cibuľou nakrájame na drobno.

4

Avokáda ošúpeme, vykôstkujeme a vidličkou rozpučíme spolu s limetkovou šťavou, soľou, cesnakom a kajenským korením.

5

Do zmesi zapracujeme koriander, cibuľu a paradajky. Prekryjeme celofánom a odložíme do chladničky.

6

Červenú papriku, čili papričku a jarné cibuľky nasekáme nadrobno.

7

Tortily rozložíme a vždy na jednu polovicu ukladáme rastlinný syr, kúsky batátu, červenú a čili papriku, fazuľu a jarnú cibuľku.

8

Tortily preložíme na polkruh, jemne pritlačíme a opečieme na rozohriatej panvici približne 2 minúty z každej strany.

9

Podávame s guacamole a salsou, ozdobené koriandrovými lístkami a mesiačikmi limetky.

Páči sa? Zdieľajte!