Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas45 min.
- Počet porcií 4
- Alergény1. (+ pozor na zloženie rastlinného syra)
- Kuchyňa
- Latinskoamerická
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
Na tortily
- 8 veľkých pšeničných tortíl
- 2 jarné cibuľky
- 1 čili paprička
- 1 menší batát
- 1 červená paprika
- 200 g nastrúhaného rastlinného syra
- 120 g červenej fazule z konzervy
- 1 PL oleja
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL soli
Na Guacamole
- 3 avokáda
- 2 paradajky
- ½ červenej cibule
- 3 PL nasekaného koriandra
- 1 ČL pretlačeného cesnaku
- 1 ČL soli
- Šťava z 1 limetky
- Štipka kajenského korenia
Doplnky
- Čerstvý koriander
- Salsa
- Mesiačiky limetky
Postup
Rúru predhrejeme na 210 °C.
Batát umyjeme a neošúpaný nakrájame na kocky veľké približne 2 x 2 cm. Vložíme do misy a zmiešame s olejom, soľou a mletým čiernym korením. Pečieme do mäkka približne 15 – 20 minút.
Kým sa batát pečie, pripravíme si guacamole. Z paradajok odstránime časť s jadierkami a spolu s cibuľou nakrájame na drobno.
Avokáda ošúpeme, vykôstkujeme a vidličkou rozpučíme spolu s limetkovou šťavou, soľou, cesnakom a kajenským korením.
Do zmesi zapracujeme koriander, cibuľu a paradajky. Prekryjeme celofánom a odložíme do chladničky.
Červenú papriku, čili papričku a jarné cibuľky nasekáme nadrobno.
Tortily rozložíme a vždy na jednu polovicu ukladáme rastlinný syr, kúsky batátu, červenú a čili papriku, fazuľu a jarnú cibuľku.
Tortily preložíme na polkruh, jemne pritlačíme a opečieme na rozohriatej panvici približne 2 minúty z každej strany.
Podávame s guacamole a salsou, ozdobené koriandrovými lístkami a mesiačikmi limetky.