- Čas prípravy30 min.
- Kuchyňa
- Mexická
- Typ jedla
- Spôsob prípravy
- Smaženie
Ingrediencie
- 2 paradajky
- 2 tortilly
- 1 menšia cibuľa
- 1 avokádo
- šťava z 1 limetky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 konzerva červenej fazule
- 6 ks krájaných jalapenos (voliteľné)
- 1 strúčik cesnaku
- olej
Postup
Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Kým sa cibuľa restuje, nakrájame na malé kocky paradajky a fazuľu z konzervy scedíme a prepláchneme. Keď sa cibuľa jemne sfarbí, pridáme do panvice paradajky s fazuľou, ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme za občasného miešania. Môžeme jemne podliať vodou, aby sa zmes nepripálila a restujeme, kým paradajka zmäkne a fazuľa sa začne trochu roztvárať/rozpadávať. Následne odstavíme z ohňa a pučidlom na zemiaky zmes zľahka roztlačíme.
Avokádo s limetkovou šťavou, soľou, korením a nadrobno nakrájaným cesnakom rozmixujeme mixérom na kašu.
Tortilly krátko opečieme na suchej panvici, aby sme ich zohriali. Preložíme ich z panvice na tanier a na polku každej tortilly potrieme najskôr polovicu fazuľovej zmesi, polku jalapenos (v prípade, že papričky používame) a následne polku avokádovej salsy. Tortillu uzavrieme preložením druhej polovice tortilly, na ktorú sme nenanášali zmes. Takto preloženú tortillu vložíme opatrne na panvicu a opečieme do sfarbenia z oboch strán. Jemne ju pritlačíme, aby sa spojila.
Môžeme podávať rozkrojené na polovicu (na trojuholníky).