Raňajková quesadilla

  • Čas prípravy30 min.
  • Kuchyňa
    • Mexická
  • Typ jedla
  • Spôsob prípravy
    • Smaženie

Ingrediencie

  • 2 paradajky
  • 2 tortilly
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 avokádo
  • šťava z 1 limetky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 6 ks krájaných jalapenos (voliteľné)
  • 1 strúčik cesnaku
  • olej

Postup

1

Na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Kým sa cibuľa restuje, nakrájame na malé kocky paradajky a fazuľu z konzervy scedíme a prepláchneme. Keď sa cibuľa jemne sfarbí, pridáme do panvice paradajky s fazuľou, ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme za občasného miešania. Môžeme jemne podliať vodou, aby sa zmes nepripálila a restujeme, kým paradajka zmäkne a fazuľa sa začne trochu roztvárať/rozpadávať. Následne odstavíme z ohňa a pučidlom na zemiaky zmes zľahka roztlačíme.

2

Avokádo s limetkovou šťavou, soľou, korením a nadrobno nakrájaným cesnakom rozmixujeme mixérom na kašu.

3

Tortilly krátko opečieme na suchej panvici, aby sme ich zohriali. Preložíme ich z panvice na tanier a na polku každej tortilly potrieme najskôr polovicu fazuľovej zmesi, polku jalapenos (v prípade, že papričky používame) a následne polku avokádovej salsy. Tortillu uzavrieme preložením druhej polovice tortilly, na ktorú sme nenanášali zmes. Takto preloženú tortillu vložíme opatrne na panvicu a opečieme do sfarbenia z oboch strán. Jemne ju pritlačíme, aby sa spojila.

4

Môžeme podávať rozkrojené na polovicu (na trojuholníky).

Bezplatna registracia do rastlinnej vyzvy

Páči sa? Zdieľaj!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter