- Čas prípravy20 min.
- Tepelná úprava1 hod. 10 min.
- Celkový čas1 hod. 30 min.
- Kuchyňa
- Francúzska
- Európska
- Typ jedla
- Hlavný Chod
- Spôsob prípravy
- Pečenie
Ingrediencie
- 400 ml arrabbiata omáčky
- 1 baklažán
- 2 stredne veľké cukety
- 3 veľké paradajky
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL sušeného oregána
- čerstvý tymián
- olivový olej
Postup
Začneme prípravou omáčky. Cibuľu si v mixéri rozmixujeme na „kašu“. Na rozohriatom oleji ju opražíme do zlatista.
Pred koncom praženia pridáme prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL oregána a pár nasekaných vetvičiek tymiánu.
Po minúte praženia prilejeme omáčku arrabbiata, poriadne premiešame a odstavíme zo sporáku.
Zeleninu nakrájame na tenké kolieska. Je dobré, ak máme jednotlivú zeleninu veľkostne približnú. Baklažán si prerežeme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky, ktoré ešte cez stred prekrojíme na menší rozmer.
Na spodok zapekacej misy/ pekáča vylejeme omáčku (zeleninu budeme ukladať na vrch). Najlepšie si je zo zeleniny robiť „komíny“ a následne vkladať do pekáča. Zeleninu striedame napr. baklažán- cuketa- paradajka- cibuľa.
Keď máme zeleninu poukladanú, polejeme ju olivovým olejom a poukladáme na vrch vetvičky čerstvého tymiánu.
Pekáč prikryjeme pokrievkou (najlepšie aby mala v strede malú dierku). Pečieme pri 180 °C cca. 1 hodinu. Na záver ratatouille odkryjeme, rúru prihrejeme na 200°C a cca. 10 minút necháme pripiecť.
Na tanieri môžeme dochutiť čiernym korením a soľou.