- 15 g zeleru
- 35 g červenej papriky
- 40 g cukety
- 150 g paradajok
- 75 g fazule pinto (prípadne iný druh)
- 40 g kukurice
- 50 g šampiňónov
- ¼ červenej cibule
- 1 malý strúčiky cesnaku
- 80 ml zeleninového vývaru
- rajčinový pretlak
- chilli prášok, údená paprika, kurkuma
1. V hrnci ohrejeme hrnček zeleninového vývaru. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a polku šálky nastrúhaného zeleru. Varíme 5 minút, pokiaľ cibuľa a zeler nezmäknú. Pridáme nakrájané šampiňóny, červenú papriku, cuketu a cesnak a varíme približne 10 minút za občasného miešania, kým zmes nezmäkne.
2. Potom vmiešame 3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku, fazuľu, čajovú lyžičku chilli, čajovú lyžičku kurkumy, nakrájané rajčiny a zvyšok hrnčeka vývaru. Varíme ďalších 45 minút, kým nebude zelenina mäkká.
3. V prípade potreby dolievame vodu, ak by zmes bola veľmi hustá. Na záver vmiešame kukuricu a obed je hotový.