fbpx

Šampiňónové chilly

  • 15 g zeleru
  • 35 g červenej papriky
  • 40 g cukety
  • 150 g paradajok
  • 75 g fazule pinto (prípadne iný druh)
  • 40 g kukurice
  • 50 g šampiňónov
  • ¼ červenej cibule
  • 1 malý strúčiky cesnaku
  • 80 ml zeleninového vývaru
  • rajčinový pretlak
  • chilli prášok, údená paprika, kurkuma

1. V hrnci ohrejeme hrnček zeleninového vývaru. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a polku šálky nastrúhaného zeleru. Varíme 5 minút, pokiaľ cibuľa a zeler nezmäknú. Pridáme nakrájané šampiňóny, červenú papriku, cuketu a cesnak a varíme približne 10 minút za občasného miešania, kým zmes nezmäkne.

2. Potom vmiešame 3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku, fazuľu, čajovú lyžičku chilli, čajovú lyžičku kurkumy, nakrájané rajčiny a zvyšok hrnčeka vývaru. Varíme ďalších 45 minút, kým nebude zelenina mäkká.

3. V prípade potreby dolievame vodu, ak by zmes bola veľmi hustá. Na záver vmiešame kukuricu a obed je hotový.

Páči sa? Zdieľajte!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin