Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Celkový čas45 min.
- Počet porcií 15
- Alergény1
- Kuchyňa
- Súčasná
- Typ jedla
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g maslovej tekvice
- 1 pohár (240 ml) rastlinného mlieka
- ⅔ pohára (80 g) hladkej múky
- 1 PL slnečnicových semienok
- 2 PL chia semienok
- 1 ČL sušeného tymiánu
- ½ ČL kypriaceho prášku
- ½ ČL čierneho korenia
- ⅓ ČL soli
- ⅓ ČL kurkumy
- Olej na vyprážanie
- Tip: Fašírky je možné piecť aj v rúre pri strednej teplote a dlhšom čase bez použitia oleja.
Postup
Tekvicu očistíme, vydlabeme vnútro (môžeme odložiť na vývar) a nastrúhame nahrubo na strúhadle.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame najemno.
Do väčšej misky dáme nastrúhanú tekvicu, cibuľu a cesnak. Pridáme slnečnicové a chia semienka a zalejeme mliekom. Premiešame.
Osobitne premiešame múku s kypriacim práškom, tymiánom, soľou, čiernym korením a kurkumou.
Suchú zmes pridáme k zeleninovej a premiešame. Ak je hmota príliš riedka, pridáme trochu múky, a naopak, ak je príliš hustá, pridáme trochu mlieka.
Do rozohriatej panvice s olejom začneme pomocou polievkovej lyžice dávať fašírky a opekáme z oboch strán.
Podávame s ochuteným rastlinným jogurtom alebo ľubovoľnou prílohou.