Šalát s tarhoňou, tekvicou a strukovinami

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas35 min.
  • Počet porcií 2
  • Alergény1
  • Kuchyňa
    • Súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 200 g maslovej tekvice
  • 200 g tarhone
  • 150 g červenej fazule cez noc namočenej vo vode alebo plechovka
  • 100 g cíceru cez noc namočeného vo vode alebo plechovka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 hrste rukoly
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušeného tymiánu/pár vetvičiek čerstvého
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL korenia na grilovanú zeleninu
  • soľ
  • čierne korenie

Dresing

  • 300 g rastlinného jogurtu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • ¼ ČL soli

Postup

1

Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale.

2

Rozohrejeme rúru na 230 °C.

3

Vo vode uvaríme cícer a fazuľu.

4

Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme na plech s papierom na pečenie. Poolejujeme, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, sušený cesnak, korenie na grilovanú zeleninu a premiešame. Tekvicu dáme piecť do mäkka asi na 15 – 20 minút pri teplote 200 °C.

5

Medzitým pripravíme dresing. Cesnak očistíme a nastrúhame najemno. Na malej panvičke zohrejeme olej a pridáme nastrúhaný cesnak. Krátko opečieme (cesnak by nemal zhnednúť). Trochu vychladnutý cesnakový olej zmiešame s jogurtom a soľou.

6

Strukoviny po uvarení osolíme a premiešame. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky.

7

Do taniera dáme umytú rukolu, pridáme tarhoňu, upečenú tekvicu, strukoviny a cibuľu.

8

Na vrch dáme ochutený jogurt, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

Páči sa? Zdieľajte!