Tekvicové fašírky

Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.

  • Celkový čas45 min.
  • Počet porcií 15
  • Alergény1
  • Kuchyňa
    • Súčasná
  • Typ jedla
    • Hlavný Chod

Ingrediencie

  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g maslovej tekvice
  • 1 pohár (240 ml) rastlinného mlieka
  • ⅔ pohára (80 g) hladkej múky
  • 1 PL slnečnicových semienok
  • 2 PL chia semienok
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL čierneho korenia
  • ⅓ ČL soli
  • ⅓ ČL kurkumy
  • Olej na vyprážanie
  • Tip: Fašírky je možné piecť aj v rúre pri strednej teplote a dlhšom čase bez použitia oleja.

Postup

1

Tekvicu očistíme, vydlabeme vnútro (môžeme odložiť na vývar) a nastrúhame nahrubo na strúhadle.

2

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame najemno.

3

Do väčšej misky dáme nastrúhanú tekvicu, cibuľu a cesnak. Pridáme slnečnicové a chia semienka a zalejeme mliekom. Premiešame.

4

Osobitne premiešame múku s kypriacim práškom, tymiánom, soľou, čiernym korením a kurkumou.

5

Suchú zmes pridáme k zeleninovej a premiešame. Ak je hmota príliš riedka, pridáme trochu múky, a naopak, ak je príliš hustá, pridáme trochu mlieka.

6

Do rozohriatej panvice s olejom začneme pomocou polievkovej lyžice dávať fašírky a opekáme z oboch strán.

7

Podávame s ochuteným rastlinným jogurtom alebo ľubovoľnou prílohou.

Páči sa? Zdieľajte!