
Alergény uvedené v receptoch zohľadňujú nami použité ingrediencie. Ak trpíte alergiami, prosím, overte si či vami použité ingrediencie nemajú v zložení uvedené ešte dodatočné alergény.
- Total Time25 min
- Yield2
- Alergény1, 6, (8)
- Cuisine
- Súčasná
- Course
- Hlavný Chod
Ingrediencie
- 180 g tofu
- 30 g sušených paradajok
- 250 ml rastlinného krému na varenie
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL červenej kari pasty
- Hrsť čerstvého špenátu
- Korenie na grilovanú zeleninu
- Kokosový olej
- Soľ
Postup
Tofu nakrájame na tenké plátky. Z oboch strán rovnomerne posypeme korením na grilovanú zeleninu. Ak korenie neobsahuje soľ, tofu dosolíme
Opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji dochrumkava.
Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme korenie na grilovanú zeleninu, soľ a kari pastu. Sprudka opekáme.
Keď je cibuľa opražená „dosklovita“, pridáme očistený a pretlačený cesnak, na pásiky nakrájané sušené paradajky a krátko opražíme.
Zmes zalejeme horúcim vývarom a 2 minúty povaríme. Pridáme krém na varenie a varíme ďalšie 2 minúty. Ak je to potrebné, dochutíme.
Omáčku odstavíme, primiešame čerstvý špenát, pridáme opečené tofu a podávame s obľúbenou prílohou